22.08.2018 — 14:42

22 серпня – День пам’яті правоохоронців, які загинули при виконанні службових обов’язків

Сьогодні працівники ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, керівники області та міста, силових структур, духовенство, ветерани органів внутрішніх справ та родини загиблих вшанували мітингом-реквієм пам’ять тих, хто загинув під час виконання службових обов’язків.

За роки незалежності Хмельниччина у зоні проведення операції спеціальних сил на сході країни втратила 34 працівники органів внутрішніх справ. Прізвище кожного з них викарбуване на Меморіалі Слави, спорудженому біля Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

Зі словами вдячності за вихованих героїв до батьків і родин загиблих поліцейських звернувся начальник Головного управління поліції Василь Віконський: «Хочу низько вклонитися родинам загиблих колег, їхнім дружинам, дітям і особливо — батькам. Ви виховали справжніх героїв, імена яких навіки увійшли у історію української поліції. Пам’ятайте, ви можете розраховувати на нашу підтримку у будь-якій ситуації. Світла пам’ять про ваших синів, братів, чоловіків житиме у наших серцях доти, доки житимемо ми на цьому світі».

Висловив слова скорботи та шани родинам загиблих і голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий: «Ми сьогодні прийшли вклонитись світлій пам’яті працівників правоохоронних органів, які  зберегли вірність присязі та обов’язку, і віддали найцінніше – своє життя за мир і спокій в містах та селах України! Дозвольте висловити глибоке співчуття родинам загиблих. Ваш біль ніхто не загоїть, вашу втрату ніхто не заповнить. Ми низько вам вклоняємось за терпіння, за мужність, за високу людську гідність».

На території меморіального комплексу ГУНП в Хмельницькій області учасники заходу вшанували пам’ять правоохоронців, поклавши квіти до пам’ятника працівникам поліції, які загинули при виконанні службових обов’язків.

Також в цей день традиційно вручають першу бойову зброю новобранцям – випускникам спеціалізованих навчальних закладів. Сьогодні свою першу зброю отримали 62 випускники, які поповнили лави правоохоронців Хмельниччини.