22.08.2018 — 10:19

Вадим Лозовий долучився до молитовного сніданку

Сьогодні у м. Хмельницькому втретє відбувся молитовний сніданок в рамках святкування Дня незалежності України. До участі у заході долучилися голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, керівники духовенства місцевого, обласного та національного рівня, Народний депутат України Андрій Шинькович, депутати місцевих рад, керівники силових відомств, ректори ВНЗ, військові капелани, учасники АТО, командири в/ч, меценати, керівники ГО та представники релігійних та місцевих ЗМІ.

Розпочався захід спільною молитвою. Далі до усіх присутніх звернувся голова Духовної ради Владика Антоній.

Привітав учасників молитовного сніданку і голова адміністрації Вадим Лозовий, який відмітив, що традиція молитовного сніданку ввійшла в сучасне життя українців як символ взаєморозуміння, єднання, взаємодопомоги, прагнення розбудови мирного українського дому.

«Як наголошує Президент: “Україна – багатоконфесійна держава, для якої релігійний мир – велика цінність. Армія –  боронить нашу землю. Мова –  боронить наше серце. Віра – боронить нашу душу». Я впевнений, що ми і надалі будемо робити все для того, щоб на Хмельниччині панували мир та злагода. Напередодні найважливіших свят – Дня Українського Прапора та Дня незалежності України, об’єднаймо наші зусилля, наші прагнення, наші молитви”, – зазначив Вадим Миколайович.

Національні молитовні сніданки в держаних органах влади – традиція багатьох демократичних країн світу. В Україні вже вісім років поспіль проводяться Національні молитовні сніданки під патронатом Голови Парламенту за співучастю Президента України, провідних політиків, урядовців, дипломатів, бізнесменів, керівників християнських церков і релігійних організацій України.