24.08.2018 — 08:45

Знамено рідної держави над світом гордо майорить

Сьогодні, напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави, згідно з Указом Президента України вже 14 років поспіль вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України!

Багато століть відбувалося формування нашого величного та яскравого стягу – священного двоколору. Багато поколінь захисників української землі проливали кров та клали на плаху історії свої голови за цей величний символ.

Прапор – це найдорожчий символ, за який і у наш час найкращі сини України вийшли на Майдан, ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО та гинуть за свободу та незалежність нашої країни! Це – Символ свободи і волі, віри та сили українського народу.

 

Урочисті заходи розпочалися зі спільної молитви представників усіх конфесій за мир в Україні та благополуччя кожної родини.

У цей святковий день почесне право підняти Державний Прапор України випала честь молодшому сержанту Владиславу Тимощуку, учаснику антитерористичної операції в бою під Краснопіллям та старшині Олександру Токовенку, учаснику бою за Луганський прикордонний загін.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання загиблих бійців, які відали своє життя за спокій, свободу та незалежність України та поклали квіти до меморіальної стели загиблим Героям Небесної Сотні та учасникам неоголошеної війни на Сході України.

З Днем Державного прапора України! Слава Україні!