23.08.2018 — 09:53

У ДОЗ провели нараду щодо особливостей роботи Центрів ПМСД у статусі комунальних неприбуткових підприємств

22 серпня у конференц-залі Державного патологоанатомічного центру відбулася нарада за участю головних лікарів Центрів ПМСД, голів профспілкових комітетів, представників власників закладів, РДА та громад. На зустрічі головували заступники директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Косовська та Наталія Федів. Спершу представники Департаменту провели робочу нараду, яку присвятили реалізації Урядової програми «Доступні ліки». За словами Наталії Федів, мали на меті роз’яснити ситуацію щодо дотримання вимог законодавства з питань оплати реімбурсації. Також Наталія Василівна розповіла про особливості роботи в програмі «Доступні ліки» комунальних неприбуткових підприємств.

У другій частині наради присутні мали можливість поспілкуватися із представником Харківської експертної групи підтримки медреформи та Реанімаційного Пакету Реформ  Оленою Хітровою. Вона є адвокатом юридичної кампанії ILF (входить у ТОП-5 юридичних фірм у галузі медицини і фармації за версієюUkrainianLawFirms 2018). Крім того, Олена Хітрова входить у ТОП-5 юристів у галузі медицини і фармації, була одним із співавторів методичних рекомендацій з автономізації, співавтором порядку надання ПМД, змін до основ законодавства та інших нормативних актів. Також вона є членом робочої групи при Міністерстві охорони здоров’я України.

Під час зустрічі фахівець розповіла про особливості організації системи надання первинної медичної допомоги громаді. Вона запевнила, що дуже важливу роль в цьому процесі відіграє розуміння основних принципів реформ, що відбуваються, та методи їх застосовування на практиці.

Також Олена Хітрова відповіла на запитання учасників наради, які ті попередньо надали у письмовій формі. Вона висловила сподівання, що почуте присутні візьмуть на озброєння і зможуть впевнено втілювати на місцях.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.