20.04.2016 — 16:03

Тиждень знань безпеки життєдіяльності

IMG_8380В загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Ізяславського району тривають заходи Тижня знань безпеки життєдіяльності, які проводиться з метою навчання дітей та персоналу навчальних закладів правилам безпеки та діям на випадок виникнення пожежі чи інших небезпечних для життя та здоров’я ситуацій. До проведення Дня безпеки долучилися і працівники Ізяславського районного сектору ГУ ДСНС України .

Зокрема такий захід пройшов 19 квітня у Білівському НВК “ЗОШ І-ІІІ ст., дитячий садок”. Під час теоретичної P4050142частини заходу рятувальники ознайомили присутніх вчителів та учнів з небезпекою вогню та необережного поводження з ним. Фахівці 13 державної пожежно-рятувальної частини м.Ізяслава розповіли також про те, що  спалювання сухої трави може призвести не тільки до значних матеріальних збитків, а й навіть до загибелі людей. Окрім цього, рятувальники розповіли про небезпеку нехтування правилами пожежної безпеки у власних помешканнях та в місцях з масовим перебуванням людей. Після цього рятувальники було продемонстрували роботу пожежну техніки на практиці.

IMG_836919 квітня у Ізяславскому відділені Плужненського професійного аграрного ліцею та Ізяславському НВК “ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей” ім.О.Кушнірука, було проведено теоретичні та практичні заняття з вчителями, викладачами та учнями на теми: “Небезпека вдома й на вулиці”, “Правила користування побутовими, газо- та електроприладами”, “Що робити під час пожежі в квартирі”, “Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів”, “Правила поведінки під час подорожі в ліс”, “Правила поведінки при виявленні підозрілих предметів”. Також практично було відпрацьовано евакуацію працівників та учнів з приміщень аграрного ліцею та школи.

Представники Ізяславського районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області звернули P4050144увагу всіх присутніх на те, що під час таких пожеж дуже важливим є наявність первинних засобів пожежогасіння та їхня технічна справність, а також навички  правильного їх використання, адже це допомагає запобігти поширенню пожежі та мінімізувати її наслідки. Для всіх присутніх провели показові виступи з правильного користування вогнегасниками.
Кожен бажаючий зміг спробувати скористатися вогнегасником, що викликало у присутніх чимале зацікавлення.

 

За матеріалами Ізяславського районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області