30.08.2018 — 19:26

Координаційна рада обговорила ситуацію в громадянському суспільстві області

30 серпня під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Юрія Бирки відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Хмельницькій облдержадміністрації.

З ініціативи членів Координаційної ради було актуалізовано та внесено до порядку денного питання щодо вивчення ситуації в громадянському суспільстві області.

У ході засідання представники двох управлінь облдержадміністрації, а саме, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та управління культури, національностей, релігій та туризму, а також Головного територіального управління юстиції в області окреслили основні питання, що стосуються створення та функціонування на території області організацій громадянського суспільства. Основний акцент було зроблено на те, що загальна кількість зареєстрованих інститутів громадянського суспільства в рази перевищує  частку тих, які реально, а тим більше результативно, функціонують. Стосовно останніх заплановано об’єднати зусилля з метою залучення їх до спільної діяльності.

Саме для цього члени Координаційної ради прийняли рішення щодо використання в роботі оціночної матриці як інструменту оцінки та управління Планом заходів щодо реалізації в області у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки. Зазначена оціночна матриця буде розіслана активним ІГС з метою залучення їх до спільної роботи з органами державної влади.

Також у ході засідання обговорено питання щодо організації в рамках міжсекторальної співпраці навчального тренінгу. Зазначений навчальний захід ініційований управліннями інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, молоді та спорту облдержадміністрації, а також громадською організацією «Подільська правова ліга». Орієнтовний період проведення тренінгу – третя декада вересня.