20.04.2016 — 17:52

«Мріємо, творимо, радіємо…»

IMG_5015Під таким гаслом 19 квітня на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відбувся звітний концерт творчих колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів у рамках обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності, організованого Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді.

Конкурс розпочався розпочався із концертної програми, в якій взяло участь понад 300 дітей. На розгляд журі були представлені номери вокального, хореографічного, інструментального, фольклорного, театрального, літературно-мистецького жанрів.IMG_5049

Майстерністю виконання вразили присутніх хор «Акцент» Хмельницького ліцею №17, Народний художній колектив театр пісні «Злагода» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва. Автентичний спів продемонструвала Цвігунова Дар’я, учениця 7-Д класу навчально-виховного комплексу №28 . Глядачі та журі були в захваті від хореографічних номерів «Тропота» у виконанні Зразкового художнього колективу «Козацькі джури» та «Бугі-Вугі» Народного художнього колективу ансамблю стилізованого бального танцю «Альборадо». Креативність та оригінальний підхід до постановки   показали вихованці НВК №7 Вокалюк Богдан та Євстігнєєва Уляна у театральної композиції «Історія в Парижі» та учениця СЗОШ №18 Дан Валерія у літературно-мистецької композиції «Доборолась Україна». Яскравий фінал забезпечив Народний художній колектив ансамбль танцю «Подолянчик» з хореографічною композицією «Українська веселка».

IMG_5101По завершенню концерту до учасників та глядачів зі словами вдячності звернувся директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук, який подякував за високий рівень організації проведення заходу та побажав талановитим учасникам невпинного руху вперед, впевненості у собі та творчих злетів.

Продовженням заходу була екскурсія по виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, на якій було представлено понад 100 робіт у 22 техніках. ВсіIMG_5092 роботи свідчать про високу майстерність юних майстрів. Серед них хочеться особливо відзначити  інсталяцію в техніці паперопластика «Мрії збуваються»,  роботу «Бузок» Федюк Христини ( художня вишивка),  «Дерево осіннє» Вітряк Вікторії (бісероплетіння), «Трипільська ніч» Рожок Анастасії (вироби із тіста) тощо.

Вихованці творчих колективів міста Хмельницького знову довели, що можуть гідно представляти нашу область на всеукраїнському та міжнародному рівні.

 

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді