04.09.2018 — 16:49

Нацгвардійці – на сторожі правопорядку!

Військовослужбовці військової частини 3053 Національної гвардії України продовжують нести службу з охорони громадського порядку в місті Хмельницькому.

Так, у серпні цього року військовослужбовці Національної гвардії України м. Хмельницького старшина Євген Чікарда та солдат Олег Барчін, рухаючись за маршрутом патрулювання, звернули увагу на групу осіб, що розпивали спиртні напої в громадському місці.

Під час перевірки документів та проведення поверхневого огляду було виявлено та вилучено два ножі, одного з громадян було затримано та передано до відділку поліції для складання протоколу за ст. 263 ч. 2 ККУ «Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу».

Під час несення служби з охорони громадського порядку військовослужбовці Національної гвардії України м. Хмельницького прапорщик ОлегКушнір та солдат Павло Халєєв, рухаючись за маршрутом патрулювання набережною  Південного Бугу звернули увагу на чоловіка, котрий підозріло себе поводив.

При ближчому огляді було помічено поряд з нею пластикову пляшку для куріння наркотичних речовин, в якій знаходилась невідома речовина зеленого кольору рослинного походження в сухому та подрібненому вигляді із специфічним запахом. Після проведення поверхневої перевірки у даної особи було виявлено пакет з розфасованими пакунками, в яких знаходилась та ж речовина загальною вагою 15 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу для з’ясування питань по суті.

За старанність та пильність вищевказані військовослужбовці були заохочені командуванням частини.

Підполковник Сергій Іщенко

Фото: старший солдат Олександр Кондратюк