04.09.2018 — 17:46

Зубко закликав парламент якнайшвидше розв’язати питання місцевих виборів в ОТГ 

IX сесія Верховної Ради розпочала роботу. Очікуємо від парламенту якнайшвидшого розв’язання питання щодо проведення місцевих виборів в ОТГ, яке наразі заблоковано в ЦВК. А також розгляду децентралізаційних законопроектів. Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, серед найголовніших законопроектів, які посилять реформу децентралізації: №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України» (визначає основні засади адміністративно-територіального устрою України, порядку утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць); №7118 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території ОТГ»; №6403 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (забезпечує ОТГ єдиною документацію із просторового планування, розширює повноваження щодо регулювання забудови).

«Дякую народним депутатам за співпрацю минулої сесії! І розраховую на подальшу продуктивну роботу по реформам децентралізації, енергоефективності та ЖКГ, будівельної галузі! Також будемо звертатись до профільного парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і ЖКГ для надання оцінки ситуації щодо намагань заблокувати введення в дію нових державних будівельних норм (ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»)», — наголосив Геннадій Зубко.

Зазначимо, сьогодні 123 ОТГ чекають на призначення ЦВК виборів місцевих голів та депутатів. А це 1 млн 21 тисяча жителів громад. Крім того, на вибори чекають також 318 тисяч мешканців 55 громад, що приєдналися до 37 вже створених ОТГ.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України