21.04.2016 — 11:46

На Всеукраїнській науково-практичній конференції обговорено питання національно-патріотичного виховання молоді

33 (1)20 квітня з ініціативи Хмельницького ОІППО проведено IV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Формування патріотизму та збереження національної ідентичності особистості в умовах полікультурного середовища сучасної України». В її роботі взяли участь керівники, науковці, педагогічні працівники нашої області, фахівці Інституту педагогіки НАПН України, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського, освітяни та науковці Києва, Львова, Запоріжжя, Харкова, Полтави, Кременчука, Чернівців, краєзнавці, представники громадських організацій та установ, які перебували на веб-зв’язку.

Поважне зібрання ґрунтовно і зацікавлено обговорило актуальні проблеми національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. Ішлося, зокрема, про управлінський та науково-методичний супровід діяльності педагогів у цьому процесі, нагромаджений досвід у навчальних закладах м. Хмельницького, виховний потенціал шкільних предметів, непересічні уроки для сучасників запорозького козацтва тощо.

Крім пленарного засідання, тривала робота і в секційному режимі.

На конференції наголошувалося, що питання патріотичного виховання української молоді тісно переплітаються із процесом збереження національної ідентичності як кожної особистості, кожного громадянина так і всієї спільноти. У сучасних реаліях постала гостра необхідність здійснення системних заходів, спрямованих на посилання національно-патріотичного виховання дітей та молоді, на формування нового українця, який сповідує національні та європейські цінності.

За підсумками конференції буде видано збірник, матеріали якого розмістяться на сайті ХОІППО в розділі «Наукова діяльність».

За матеріалами Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти