08.09.2018 — 14:10

Курсанти-першокурсники НАДПСУ ім.Б.Хмельницького урочисто склали Військову присягу на вірність народу України

Сьогодні у Національній академії Державної прикордонної служби  України ім.Б.Хмельницького –  урочистий та визначний день. Нині на вірність народу України присягнули 317 юнаків та дівчат, які обрали своїм життєвим шляхом служіння Батьківщині та захист непорушності її кордонів. Всього цьогоріч до Академії вступило 370 майбутніх прикордонників.

У церемонії складання Військової присяги курсантами І курсу взяли участь Голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Петро Цигикал, ректор НАДПСУ ім.Б.Хмельницького генерал-майор Олег Шинкарук, керівництво області, міста, силових структур,  представники духовенства, особовий склад навчального закладу, рідні та друзі курсантів.

 

До привітань, що лунали у цей значущий для кожного військовослужбовця день, долучився і голова облдержадміністрації Вадим Лозовий. Очільник області побажав молодим воїнам віри, наполегливості, успіху та висловив щиру  вдячність батькам, що виховали гідних синів та дочок рідної землі.

 

“Ви майбутні офіцери, люди, на плечі яких віднині лягає велика відповідальність – боронити кордони України, захищати наш народ від агресії ворога. Ваш життєвий вибір заслуговує на особливу шану і повагу, і я впевнений, що  ви гідно продовжите найкращі традиції прикордонної служби, – зазначив Вадим Миколайович. –  Ми всі пересвідчились, кордони України в надійних руках, адже українські прикордонники, своїм служінням, зазнавши втрат,  довели це нашому  народу. Жителі Хмельниччини вдячні і ніколи не забудуть героїчні вчинки прикордонників, які багатьом з них далися ціною життя.”