07.09.2018 — 10:30

Відбувся прес-тур на тему реформування первинної ланки медичної допомоги в області

5 вересня Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування в рамках проекту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні» організував прес-тур на тему «Реформа первинної медицини. Як це відбувається на практиці» у смт. Нова Ушиця.

Інформацію про стан впровадження медичної реформи на території Хмельницької області надала головний спеціаліст ДОЗ ОДА Ольга Трач.  Зокрема, фахівець повідомила, що Новоушицький центр ПМСД одним із перших успішно увійшов в реформу, уклавши договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Заклад отримав ліцензію на провадження медичної практики, оснащений відповідно до примірного табеля матеріально-технічного оснащення та підключений до системи електронного здоров’я.

Відтепер фінансування закладу відбуватиметься за новою моделлю. Тобто, фінансування здійснюватиме НСЗУ за принципом «Гроші ходять за пацієнтом» згідно з тарифом надання первинної медичної допомоги за кожного пацієнта, який підпише декларацію з лікарем цього закладу. Станом на 31 серпня 2018 року, 16 443 або 59 % жителів Новоушицького району обрали свого лікаря та підписали з ним договір.

Інна Левінська,
Хмельницький обласний Центр здоров’я