20.04.2016 — 15:06

Відбулося засіданні Національного круглого столу з питань інформування громадськості щодо ядерної і радіаційної безпеки в Україні

еке19 квітня представником управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації прийнято участь в засіданні Національного круглого столу з питань інформування громадськості щодо ядерної і радіаційної безпеки в Україні, яке відбулося у м. Києві. Організатором заходу виступила Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» у партнерстві з Державною інспекцією ядерного регулювання України. Круглий стіл проведено за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку та співробітництва.

Мета заходу – зміцнення співпраці заінтересованих сторін з питань покращення інформування громадськості щодо ядерної і радіаційної безпеки в Україні. До участі були запрошені українські та європейські експерти, представники центральних та місцевих органів влади, громадських організацій, ЗМІ та інші заінтересовані особи.

Відкрив засідання Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко. Учасники круглого столу обговорили стан інформування громадськості щодо питань ядерної і радіаційної безпеки, діяльність операторів АЕС у цьому напрямку, шляхи забезпечення належного інформування населення та надали пропозиції щодо його покращення на національному і місцевому рівні. Особлива увага приділялась інформуванню громадян, які проживають у безпосередній близькості до атомних електростанцій.

За матеріалами управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації