21.04.2016 — 16:17

Екологічне виховання молоді Хмельниччини

P1160402Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління.

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації постійно проводяться еко-уроки у навчальних закладах, адже екологоосвітня робота має на меті закладення основ екологічної свідомості і культури школярів, зокрема і через співпрацю із бібліотечними закладами. Ця діяльність популяризує серед підлітків екологічно правильну поведінку.

З метою поширення екологічних знань, розвитку у дітей та учнівської молоді екологічної культури, формування умінь та навичок діяльності у природі, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища, 20 квітня у  центральній бібліотеці міста, спеціалістом Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації з семикласниками був проведений урок з екології та збереження природних ресурсів «Як  зберегти природу?».

Під час уроку школярів було проінформовано про забруднення та практичну сторону збереження довкілля та представлені способи бережливого споживання ресурсів та правила поведінки в лісі, на озері, тощо.

Учні мали можливість не тільки слухати, а й переглядати інформацію на слайдах. Діти ставили запитання стосовно власної участі в охороні довкілля, адже сьогодні це стало актуальним на тлі суттєвого забруднення навколишнього природного середовища.

 

За матеріалами Департаменту  екології та природних ресурсів  облдержадміністрації