21.04.2016 — 18:41

В облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками громадської організації “КримSOS”

IMG_150921 квітня в облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками громадської організації “КримSOS”, які перебувають на Хмельниччині в рамках проведення моніторингової місії. Діяльність її спрямована на захист iнтepeciв внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) та інших людей, котрі постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України й у Криму, надання їм безоплатної юридичної, соціальної психологічної допомоги.  Також організація надає ґранти особам, які хочуть допомагати переселенцям.

Місцеву владу на зустрічі представляли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, представники ДСНС, Департаментів охорони здоров’я, соціального захисту і регіонального розвитку та будівництва. Від громадської організацію”КримSOS” на зустрічі був присутній юрист Денис Савченко.

IMG_1512Учасники зустрічі обговорили заходи, що проводилися в області з метою надання різного роду допомоги внутрішньо переміщеним особам. Володимир Кальніченко ознайомив громадських активістів із роботою, яку здійснюють органи влади та місцевого самоврядування в області для забезпечення соціально-побутових потреб та соціальної адаптації переселенців. За його словами, перед владними структурами постійно постають різноманітні проблеми, пов’язані із соціальним захистом ВПО, але всі вони в тій чи іншій мірі вирішуються. А от основна проблема – це відсутність можливості надати переселенцям постійне житло. “Практично все житло, яке надається внутрішньо переміщеним особам, відноситься до категорії тимчасового. Місцева влада не має змоги самостійно вирішити цю проблему без підтримки від держави,”- зазначив посадовець.

Денис Савченко відзначив високий рівень організації IMG_1510роботи органів влади і місцевого самоврядування на Хмельниччині у питаннях допомоги переселенцям. З свого боку він пообіцяв, що ” КримSOS” докладе зусиль по залученню до співпраці в Хмельницькій області міжнародних благодійних організацій. При цьому він наголосив, що для реалізації такого співробітництва необхідно розробити конкретні проекти з фінансовим обґрунтуванням, які можуть зацікавити благодійників.

Учасники зустрічі домовилися про продовження співпраці. Володимир Кальніченко запевнив представників моніторингової місії, що влада і надалі буде всебічно сприяти діяльності, яка спрямована на захист прав та свобод внутрішньо переміщених осіб.