16.09.2018 — 16:45

 Віньківці відзначили  своє 525-річчя 

16 вересня відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 525-ї річниці заснування Віньковець. Свято зібрало сотні віньківчан та гостей селища. У святкуванні взяли участь також почесні гості: голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, народний депутат України Віктор Бондар, керівництво району.

Святкові урочистості відкрив селищний голова Василь Ананчук, який у своєму вітальному слові висловив подяку всім мешканцям Віньковець, які небайдужі до долі рідного селища, побажав міцного здоров’я та всіляких гараздів усім присутнім на святі.

Пролунали щирі вітання з нагоди 525-ти річчя від дня народження районного центру і від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового.

«Сьогодні смт. Віньківці – інвестиційно привабливий центр. Ви відроджуєте виробництва, створюєте робочі місця, у вас прекрасний потенціал в аграрному секторі», – зазначив Вадим Миколайович.

За словами очільника області, найголовніше, що люди прагнуть розбудовувати свій край і повірили в ініційовану Президентом України Петром Порошенком реформу децентралізації та активізували роботу по об’єднанню громад. Відтак, голова адміністрації висловив сподівання, що до кінця року буде створена ще одна ОТГ на Хмельниччині.

Вадим Лозовий подякував віньківчанам за самовіддану працю, за велику любов до рідного краю, до України та побажав мирного неба, достатку, злагоди, стабільності та процвітання.

На завершення вручив кращим представникам громади відзнаки обласної державної адміністрації.

Також в рамках відзначення Дня селища в кінотеатрі «Заслав’я» організовано виставку «Віньківці очима художників» – презентацію робіт художників Фліка Григорія, Садлій Вікторії та вихованців ДШМ класу образотворчого мистецтва.

Крім того, відбувся безкоштовний показ мультфільмів для дітей. Свято зібрало кращих майстрів-умільців, які продовжують творити та відновлювати прадідівські ремесла, а аматорські творчі колективи радували глядачів на протязі всієї концертної програми. Зустрічав гостей селища та віньківчан також веселий ярмарок, де були представлені українські музики, жартівливі пісні, запальні танці, смачні частування. Завершив свято фантастичний феєрверк та дискотека для всіх.