17.09.2018 — 18:17

У Віньківцях відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Днями у Віньківцях відбулося урочисте відкриття комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Віньковецької районної ради. Центр створений з метою забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами шляхом проведення комплексної оцінки розвитку, надання психолого-педагогічної допомоги та проведення корекційно-розвиткових занять.

З нагоди цієї важливої для усіх особливих діток Віньковеччини  та їхніх батьків події  до закладу завітали  директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля та керівництво району. Гості привітали усіх причетних та запевнили, що відкриття такого центру – це лише один із найперших кроків, що будуть реалізовуватися надалі в області, аби діти з особливими потребами мали можливість навчатися та здобувати гідну освіту, яка дасть можливість їм стати повноправними членами суспільства та досягти успіху в житті.

В центрі створено всі умови для успішної роботи з дітками. За кошти місцевого бюджету (117 тис.грн.) зроблено поточний ремонт, закуплено сучасні меблі. За кошти з державної субвенції  (63 тис. грн..) закуплено планшети для фахівців, принтер 3 в 1 та дидактичне обладнання для роботи з дітьми.

Важливою запорукою успішної роботи заклади є не лише матеріально-технічне забезпечення, а й наявність професійної команди фахівців. Сьогодні в центрі працює досвідчений вчитель-логопед Коник Юлія Сергіївна, творчий практичний психолог Кошик Антоніна Василівна і професійний вчитель-реабілітолог Івахова Оксана Миколаївна. На стадії завершення конкурс на заміщення вакантної посади вчителя –дефектолога.

Як кажуть віньківчани, ми об’єдналися разом і готові працювати задля щасливого  майбутнього наших дітей. Чудовий девіз! Бажаємо колективу наснаги та наполегливості, а діткам, які будуть навчатися тут – цікавих відкриттів та гарної життєвої дороги!

За матеріалами Віньковецької райдержадміністрації