19.09.2018 — 12:32

В облдержадміністрації затвердили перерозподіл коштів ДФРР

Сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового проведено засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Участь у засіданні також взяли голова обласної ради Михайло Загородний, начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома, члени комісії та відповідальні особи за реалізацію даних інвестиційних програм та проектів на теренах області.

Голова адміністрації проінформував, що з передбачених коштів ДФРР у сумі 236,0 млн.грн., спеціальний фонд становить 78,7 млн.гривень.

За його словами, кошти спеціального фонду передбачено направити на добудову (реконструкцію, капітальний ремонт) 20 об’єктів, з яких 5 – лише з коштів спец. фонду. Разом з тим, додав Вадим Миколайович, кошти спеціального фонду у сумі 28,0 млн.грн. не надійшли на такі важливі довгобуди, які передбачалось ввести в експлуатацію на початку 2019 року, як три загальноосвітні школи у сільських населених пунктах (загальноосвітні школи у с.Новолабунь Полонського району, с.Залужжя Білогірського району та с.Корчик Шепетівського району).  Відтак, є ризик, що кошти спеціального фонду в цьому році взагалі можуть не надійти.

«Проаналізувавши ситуацію щодо освоєння коштів по всіх об’єктах, які включено до розпоряджень Уряду, вважаємо за доцільне провести перерозподіл коштів між окремими об’єктами з загального фонду на спеціальний та відповідно до загального з спеціального з метою їх ефективного та своєчасного використання у повному обсязі, завершення будівельних робіт та введення запланованих об’єктів в експлуатацію», – пояснив Вадим Миколайович.

Для більш детальної інформації слово було надано начальнику управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексію Дьомі, який повідомив, що станом на 17 вересня 2018 року з передбачених коштів ДФРР у сумі 236,0 млн.грн. на 48 програм і проектів, спрямовано загальний фонд 125,9 млн.грн. з яких освоєно 59,4 млн.грн., або 47,4 %, спеціальним фондом передбачено на звітний період 68,9 млн.грн., спрямовано лише залишок коштів з минулого року по об’єкту будівництво водогону в с.Браїлівка – смт Нова Ушиця у сумі 1,2 млн.грн.

Посадовець наголосив, що днями відбудеться засідання Міжвідомча комісія при Мінрегіоні України, на якій буде прийнято рішення щодо внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 року № 372-р, тому сьогодні необхідно прийняти остаточне рішення з відповідними змінами.

Так, до уваги присутніх було представлено перелік об’єктів з яких знімають кошти з загального фонду та об’єкти на які перекидають кошти на загальний фонд.

Після заслуховування та обговорення представленої інформації члени комісії шляхом голосування підтримали запропонований перерозподіл коштів.