20.09.2018 — 17:02

Сильне громадянське суспільство – запорука успішної влади

20 вересня в облдержадміністрації з ініціативи Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, за сприяння управлінь інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, молоді та спорту облдержадміністрації, громадської організації «Подільська правова ліга» та громадської ради при ОДА відбувся тренінг «Як зареєструвати громадську організацію?».

Учасників заходу привітали керівники зазначених управлінь Інна Михайлова і Володимир Клімов та представники громадського сектору Андрій Місяць і Світлана Капітанець. З учасниками  заходу впродовж дня працювала правозахисниця та тренер громадської спілки «Мережа правового розвитку» Анастасія Площинська.

Студенти, молоді фахівці вишів та наукових установ, державні службовці, активна молодь мали змогу познайомитись з основними етапами та «підводними  рифами» механізму створення громадської організації.

Крім того, у ході заходу було презентовано результати обговорення плану дій України в рамках  Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» на 2018-2020 роки.

Як обіцяють організатори заходу, сьогоднішній тренінг стане лише першим з низки кроків, покликаних активізувати та спрямувати у конструктивне русло процеси розвитку громадянського суспільства, який є надзвичайно важливим у контексті сучасних реформ усіх галузей суспільного життя країни. Саме в ефективній  співпраці влади та громадськості  закладені ефективні механізми вирішення багатьох проблем, що постають перед суспільством сьогодні.