21.09.2018 — 14:03

Управління Держпраці: під гаслом «Ні! Зарплаті в тіні» відбулася акція на підтримку детінізації праці

«Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата – явища, які, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули великих масштабів. Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема.

Робоча група у складі представників управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління Пенсійного фонду України в області, Головного управління ДФС у Хмельницькій області, управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради взяли участь у акції на підтримку детінізації праці.

Учасники акції пройшли центральною вулицею міста Хмельницького, привертаючи увагу перехожих до питання легалізації зайнятості населення. Вони спілкувалися з громадянами, працівниками закладів торгівлі і харчування та обслуговування, закликали їх відповідально ставитися до свого майбутнього, адже отримуючи заробітну плату «в конверті», працівники втрачають не тільки соціальні гарантії сьогодні, а й позбавляють себе гідної пенсії в майбутньому.

Робоча група працюватиме до 5 жовтня 2018 року згідно розробленого графіка спільних відвідувань підприємств у містах обласного значення, територіальних громадах області з метою надання практичних порад роботодавцям. Відвідування носять інформаційно-роз’яснювальний характер, роботодавцям надається можливість та час на виконання всіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.