18.04.2016 — 13:05

Лідери зростають в Малій академії наук

агентиЗ 10 по 16 квітня Національний центр Мала академія наук спільно з благодійним фондом «Діти надії», молодіжною ініціативою «Серце в долоньках» і Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP організували Школу громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін» для учнів 8–10-х класів.

Цього року в проекті брали участь 48 учнів. Представниками Хмельницької області стали Мудрик Уляна Ігорівна, учениця 10 класу Старокостянтинівського ліцею імені М.С.Рудяка, Лавренюк Наталія Олександрівна та Троц Каріна Петрівна, учениці 10 класу Шепетівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія”.

Учасникам школи були запропоновані заняття з арт-терапії, тренінги на командоутворення і формування лідерських навичок, творча територія з настільними іграми «Dixit» та «Imaginarium», перегляди й обговорення фільмів, робота в командах над створенням концепцій власних проектів та їхньою презентацією.

Школа «Агенти змін» проходить у три етапи. На першому з них учні виховували в собі почуття патріотизму, удосконалювали вміння справжньої активної громадянської участі.

Другий етап школи відбудеться вже в травні, на якому учасники, проаналізувавши проблеми у своїх населених пунктах, будуть думати, як їх розв’язати та презентуватимуть свої напрацювання. Після цього етапу відберуть 25 найбільш вдалих проектів, виконавці яких і надалі реалізовуватимуть свої думки на практиці та знову в жовтні звітуватимуть перед тренерами.

Бажаємо нашим дівчатам креативних ідей та успіхів під час створення власних проектів!

За матеріалами Хмельницького обласного  центру науково-технічної творчості учнівської молоді