22.09.2018 — 16:07

Славута відзначає свій 401-й день народження

21 вересня, у престольне свято Різдва Пресвятої Богородиці, славутчани відзначили День міста Славути. Програма заходів розпочалася відкриттям пам’ятного знаку подружжю Косач-Квітці.

Продовжилося святкування велопробігом «Зі Славутою у серці», який став уже традиційним. Приємно, що кожного року любителів «прогулянки на велосипедах» стає дедалі більше. Із захопленням спостерігали присутні за показовими виступами з велотріалу.

Неабияк прикрасила свято урочиста хода за участю творчих колективів міста, яку очолили найменші та найочікуваніші славутчани у дитячих візочках.

Із Днем міста привітав славутчан міський голова Василь Сидор, який подякував їм за добрі справи. А також із приємністю зауважив, що наша славутська родина цього року стала ще більшою – до нас приєдналися громади сіл Варварівка та Голики.

Приєднався до вітань і почесний гість свята, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, який підкреслив, що сьогодні Славута помітно відрізняється від інших міст економічною потужністю та інвестиційною привабливістю, а також позитивною демографічною динамікою.

«Ви є потужними і прикладом для інших. Активно відроджуєте виробництва, працюєте над створенням нових робочих місць, впроваджуєте новітні технології, залучаєте інвестиції. Також одними з перших ви відгукнулись на проведення реформи з децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком і розпочали об’єднання громад, – відзначив Вадим Миколайович.

У День такого чудового свята очільник області від усієї душі побажав Славуті стабільності та процвітання, а славутчанам миру, міцного здоров’я, достатку, злагоди, щасливої долі у рідному у місті.

Далі розпочалася церемонія нагородження під час якої відзначили кращих із кращих громадян міста, які зробили особливий внесок у його розвиток та працюють на благо Славути.

Щирість та захоплення Славутою у своїх вітальних адресах виражали й інші гості свята.

Ближче до вечора урочистості змінилися на концертну програму за участю артистів української естради.

Впродовж святкування усі бажаючі мали змогу оцінити досягнення місцевих підприємств «Made in Slavuta» та підприємців із регіону, яка розмістилася на центральній площі міста.

За матеріалами Славутського МВК