25.09.2018 — 16:54

Творче використання спадщини В.Сухомлинського в педагогічній і бібліотечній роботі

Педагогічні читання, з нагоди 100-річчя від дня народження мудрого вчителя, письменника, знаного освітянина Василя Сухомлинського, відбулися в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка. Активно взяли участь у читаннях викладачі ХГПА, освітяни міста, шкільні бібліотекарі та студенти.

Декан факультету початкової освіти та філології, доктор педагогічних наук, доцент ХГПА Інна Ящук наголосила на важливості праць видатного педагога та звернула увагу на актуальність його основних ідей у сучасному світі.

Викладачі ХГПА Г.І.Дудчак, А.А.Ніколаєва, Т.В.Іщук, Н.С.Ткачук повідали про використання літературної спадщини Сухомлинського у контексті підготовки вчителя нової української школи, розповіли про реалізації ідей педагога у сучасній початковій школі, обговорили проблеми морального виховання молодших школярів та ділилися методичними підходами до вивчення спадщини Сухомлинського у початковій школі.

 

В свою чергу бібліотекарі звернули увагу  на роль книги та читання у формуванні дитини, розповіли про  практичне втілення виховних ідей відомого педагога в бібліотечній роботі.

Професійні спілкування, обмін досвідом дали змогу окреслити спільні завдання для майбутньої роботи школи, бібліотеки, сім’ї щодо виховання юного покоління.