26.09.2018 — 10:24

Управління Держпраці: робота по детінізації зайнятості триває

Стажуюсь, працюю лише декілька днів, не знаю, потрібно запитати у роботодавця – такі відповіді на запитання: «Чи оформлені з Вами трудові відносини?», чули представники робочої групи з питань детінізації зайнятості від працівників ТРЦ «Квартал» та ТРЦ «Оазис». Однак, більшість все таки ствердно відповідала «так».

Робоча група у складі представників Управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління ДФС у Хмельницькій області, Головного управління Пенсійного фонду України в області, Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, ОТГ до 5 жовтня 2018 року буде проводити інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо відповідальності за використання незадекларованої праці.

Відвідування носять інформаційно-роз’яснювальний характер, роботодавцям надається можливість та час на виконання усіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.

Аналогічні заходи проводяться по всій території Хмельницької області, згідно розробленого графіка спільних відвідувань підприємств у містах обласного значення, територіальних громадах області з метою надання практичних порад роботодавцям щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.

Нагадаємо, що відвідування здійснюються на виконання доручення Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана щодо детінізації ринку праці (за результатами наради від 3 вересня 2018 року) щодо проведення спільної інформаційно-роз’яснювальної кампанії про недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками, а також спільних заходів контролю, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів.