26.09.2018 — 10:32

Перемога у першості Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос”

У Переяславі-Хмельницькому пройшли традиційні змагання ВФСТ «Колос» під гаслом «Хто ти, майбутній олімпієць?». П’ятеро юних гонщиць збірної команди області вирушили до одного з найдавніших міст Київської Русі налаштованими на боротьбу. Концентрація була необхідна, оскільки на змаганнях зібрались представники кращих шкіл велоспорту України: Київської області, Миколаївської, Вінницької, Дніпропетровської та інших.

Організатори вирішили розпочати з гонки критеріум. Так, Кристина Ганжук була кращою з наших дівчат. За результатом змагань на кілометровому колі у центрі міста вона посіла третє місце. Боролась за очки на проміжних фінішах і Наталія Сафронюк – п’яте місце у підсумку. До командного заліку очки також принесли Марина Калинюк та Зоряна Шпичко.

В індивідуальній груповій гонці на 40 кілометрів, як і очікувалось, проявили себе ще краще. Спершу від основної групи пішла у відрив Наталія Сафронюк. Згодом до неї приєдналась Кристина Ганжук. В парі дівчата ефективно відпрацювали до самого фінішу, де зафіксували перевагу над найближчими переслідувачами у 4 хвилини. Між собою також поборолися на останніх метрах, Кристина – перша, Наталія – друга. Вже з основною групою, на шостій позиції фінішувала Марина Калинюк. Після проколу та заміни колеса Зоряні Шпичко вдалося повернутися в другу групу та вдало фінішувати.

Останнім випробуванням стала індивідуальна гонка на час. Як і нещодавно у Тернополі, найшвидшою виявилась Єлизавета Балюк з Вінницької області. Другий час показала переможниця критеріуму Віра Денисюк з Київщини. За ними вишикувались наші дівчата. Бронза у Кристини Ганжук, четверте місце – Наталія Сафронюк, п’яте місце – Марина Калинюк. У цьому виді рейтингові очки також додала Зоряна Шпичко. Дівчата за три дні завоювали одну золоту, одну срібну та дві бронзових медалі. Спільними зусиллями у командному заліку нашій п’ятірці вдалося перемогти всі обласні організації навіть за загальною сумою очок, включно з юнаками.

Кубок вирушив у Хмельницький! Вітаємо!