26.09.2018 — 17:57

Усиновлення – це любов на все життя!

26 вересня напередодні Дня усиновлення в Деражнянській райдержадміністрації відбулося чудове свято для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, що проживають у прийомних сім’ях. Організатори урочистостей – служба у справах дітей та відділ культури, національностей та релігій доклали чимало зусиль, щоб свято було цікавим і надовго запам’яталося. Привітали гостей свята голова адміністрації Андрій Зелінський, голова районної ради Віталій Сідлецький, міський голова Андрій Ковпак.

«Сьогодні в нас надзвичайне свято – День усиновлення. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, стали добрими покровителями цього свята, – зазначив Андрій Зелінський, – Висловлюю велику вдячність кожній родині, яка дала щастя мати сім’ю дитині, обділеній батьківською ласкою. Низький уклін тим, хто не злякався труднощів і виховує сьогодні кількох усиновлених або хворих дітей. Також вдячний опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, працівникам служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інтернатного закладу, ДНЗ “Деражнянський центр професійної освіти”, представникам громадських, благодійних організацій за небайдужість до дитячої долі!”

Також, Андрій Леонідович виконав приємну місію та нагородив за вагомий особистий внесок у розвиток сімейних форм виховання, щоденну турботу про дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, активну життєву позицію і з нагоди Дня усиновлення грамотами районної державної адміністрації – БОНДАР Зою Петрівну – опікуна, жительку смт.Лозове; МАЛЯРЧУК Ніну Арсенівну – піклувальника, жительку м.Деражня, та подякою районної державної адміністрації  ІВАНЦОВУ Аллу Анатоліївну, прийомну матір, жительку смт.Лозове.

Доля кожної з цих дінок дуже непроста, однак усі вони знайшли в собі сили подарувати любов та ласку дітям, яких доля позбавили батьківської турботи.

Так, в 2013 році було створено прийомну сім’ю на базі родини Іванцових Алли Анатоліївни та Сергія Петровича. Їм на спільне проживання та виховання було влаштовано дитину-сироту Тетяну, у якої померла мама. Тетянка була похресницею Алли Анатоліївни, тому жінка не вагаючись забрала до себе дівчинку.

У зв’язку з довготривалим лікуванням матері, залишилася без батьківського піклування дівчинка Аліна, яку подружжя Іванцових також взяли у свою сім’ю. Підросла Таня і пішла навчатись, Алінка повернулася до своєї мами, тоді Алла Анатоліївна та Сергій Петрович, порадившись, знову беруть до себе на виховання, щоб дати батьківську любов та турботу, хлопчика-сироту 16-річного Олександра, згодом ще одного хлопчика, позбавленого батьківського піклування – Івана.

Наприкінці 2017 року в сім’ю Іванцових прийшло велике горе, помер голова родини – Сергій Петрович. У важку хвилину Аллу Анатоліївну підтримували прийомні діти, а також рідна донечка Софійка.

У цьому навчальному році Іван вступив до Хмельницького училища і вибув із прийомної сім’ї, проте Алла Анатоліївна знову взяла в свою сім’ю трьох маленьких діток: Маргариту, Дениса та Богдана, щоб дати їм материнську любов і затишок.

Нелегка доля припала Бондар Зої Петрівні: після важкої хвороби померла її єдина донька, у якої залишилося двоє маленьких діток, вихованням яких тепер займається бабуся. У 2014 році Зою Петрівну було призначено опікуном над її малолітніми онуками Володимиром і Тарасом, які мають значні вади здоров’я. Бабуся щоденно, не шкодуючи сил та здоров’я піклується про дітей, а також дбає про їх духовний розвиток, віддавши дітей на танцювальний гурток та музичну школу. Навіть кімнату, де проживають діти, бабуся облаштувала так, щоб хлопчики могли покращувати своє здоров’я.

Малярчук Ніна Арсенівна, жителька м. Деражня також з 2014 року є опікуном неповнолітньої онучки Вікторії. І цій жінці припала важка ноша. Коли маленькій Вікторії не виповнилося і року, безвісно зникла її мати, залишивши дівчинку на бабусю. Довгих 11 років бабуся виховувала дівчинку, надіючись на повернення доньки. І лише в 2014 році Ніну Арсенівну було призначено опікуном. Але біда одна не ходить, в 2015 році в АТО загинув син Ніни Арсенівни – Володимир. І тепер вони з онучкою залишились удвох підтримкою одна одній.

Після урочистої частини на учасників свята ліричні пісні про сім’ю, флеш-моб «Усиновлення – це любов на все життя». Все це створило теплу сімейну атмосферу свята, подарувавши яскраві емоції та незабутні враження всім запрошеним. А родзинкою заходу стало пригощання солодощами, які чекали на всіх гостей після офіційної частини.

За інформацією Деражнянської райдержадміністрації