22.04.2016 — 16:22

Презентація нового генерального плану Білогір’я

IMG_2975У приміщенні Білогірської селищної ради було проведено презентацію проекту містобудівної документації – Генерального плану селища, який планується винести на громадські слухання. Участь в презентації взяли керівництво району, спеціалісти у сфері містобудування та архітектури, депутати селищної ради, представники громадських організацій, жителі райцентру. Присутні отримали вичерпні відповіді від розробників генерального плану та представників міської влади на питання щодо проблем містобудування та архітектури в Білогір’ї.

Презентував проект генерального плану Білогір’я головний архітектор проекту, представник ПАТ «Світязь» Валерій Потапенко. Він визначив стратегічні напрямки розвитку міста, які пропонуються Генеральним планом, розкрив його техніко-економічні, архітектурно-планувальні характеристики. Також Валерій Михайлович окреслив розвиток транспортної інфраструктури райцентру та інженерних мереж, оцінив вплив існуючих та запланованих промислових об’єктів на навколишнє середовище.

Голова райдержадміністрації Роман Муляр підкреслив важливість прийняття нового Генерального плану Білогір’я, він зазначив що це дасть змогу якісно розбудувати селище в майбутньому.

IMG_2983Нагадаємо, що громадські слухання скликаються відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Постанови Кабінету міністрів «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», та у відповідності до ст.13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів у проектах містобудівної документації здійснюється під час розроблення відповідних проектів містобудівної документації.

За матеріалами Білогірської РДА