27.09.2018 — 12:47

Юні нетішинські природолюби назбирали 120 кг. жолудів

25 вересня, в День позашкілля, педагоги з вихованцями комунального позашкільного освітнього закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» міста Нетішина, що поряд з Хмельницькою АЕС, відзначили свято позашкільників особливо – власноручною працею.

Вихованці гуртків «Юні лісівники», «Юні охоронці природи», «Екологічне краєзнавство» (керівник гуртків Аліна Біла) та  «Джура» (керівник гуртка Сергій Новіцький) провели природоохоронний трудовий захід – операцію «Жолудь».

Природничий напрямок роботи у закладі традиційний, адже тут багато років поспіль під керівництвом місцевих лісівників успішно працює Нетішинське учнівське лісництво, а команда його вихованців у минулому році гідно представляла юних лісівників Хмельниччини на ХVІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, що відбувся на Житомирщині.

У мальовничому Кривинському парку, де росте багато великих, могутніх і красивих дубів, вихованці закладу не лише помилувались осінніми барвами природи, а й під керівництвом свого наставника-лісівника – Андрія Ткачука визбирали великі та маленькі, червоні і жовті жолуді. Всі працювали дуже дружно й результативно, добре знаючи, що власними руками долучаються до великої та дуже важливої справи – збирання жолудів для вирощування нових лісових насаджень і покращення навколишньої природи.

За дві години уся трудолюбива команда юних природолюбів назбирала три великих мішки жолудів загальною вагою – 120 кг.

Крім тього, вихованець гуртка «Природа рідного краю» (керівник Людмила Троцик) Славко Білоус разом із батьком самостійно назбирали й власноручно привезли ще 50 кг жолудів.

Лісничий Нетішинського лісництва ДП «Славутське лісове господарство» Андрій Ткачук, який багато років опікується юними нетішинськими лісівниками, від імені своїх колег і дирекції підприємства щиро дякує за сумлінну й плідну роботу колективу вихованців закладу та їх педагогам.

В свою чергу, дирекція й педагоги комунального позашкільного освітнього закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» м. Нетішина у черговий раз висловлюють свою вдячність лісничому за раціональну організацію спільного заходу.

Операцію «Жолудь» юні нетішинські природолюби провели вдало!

Директор ЦТКУМ м. Нетішина.