27.09.2018 — 15:44

Початок нового навчального року для служби зайнятості – це період активізації профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю

В усіх містах та районах області організовується проведення різноманітних профорієнтаційних заходів: виїзних акцій, профорієнтаційних уроків, уроків реального трудового життя, акцій «Випускник», презентацій навчальних закладів, професіографічних екскурсій та днів відкритих дверей на підприємствах, презентацій роботодавців, які є надзвичайно корисними та  цікавими для учнів.

«У 2018 році для учнівської та студентської молоді проведено близько 900 різноманітних заходів, якими охоплено більше 30 тис. осіб. А на підприємствах нашої області побували близько 1,5 тис. молоді», – зазначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Вже давно стало традицією проведення осінніх ярмарків професій. Так, у жовтні-листопаді цього року планується низка профорієнтаційних заходів під назвою: «Подорож в світ професій».

Під час ярмарків представники професійно-технічних та вищих навчальних закладів можуть рекламувати  свої освітні послуги, роботодавці – свої підприємства, а учні та їх батьки – безпосередньо консультуватися з ними щодо вибору майбутнього професійного шляху. Самих активних запросять до участі в профорієнтаційних турнірах, де вони зможуть показати свою обізнаність щодо різних професій.  Тим, хто ще не визначився з вибором, фахівці центрів зайнятості нададуть інформацію про професії, їх вимоги  до працівників, допоможуть  визначити особисті професійні нахили та сфери діяльності. За більш детальною інформацією звертайтеся до Хмельницького обласного центру зайнятості за телефоном (0382)76-46-42, 65-24-12 або за посиланням: https://khm.dcz.gov.ua/anonspodiya/oriyentovnyy-grafik-provedennya-proforiyentaciynyh-interaktyvnyh-zahodiv-podorozh-v-svit, шукайте нас на сторінці Facebook (Хмельницький обласний центр зайнятості).

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ