30.09.2018 — 16:33

Святкування Дня Дунаєвецької міської об`єднаної територіальної громади

29 вересня голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий взяв участь у святкуванні Дня Дунаєвецької міської об`єднаної територіальної громади, яке проходило у «Братенькому ярочку» с.Дем’янківці, Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади в рамках етнофестивалю «Подільська підкова».

Святкування Дня громади розпочалося із огляду «Багацької хати», де було представлено безліч цікавих та захоплюючих ідей від представників старостинських округів Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади. Всі учасники свята мали змогу спробувати страви національної традиційної кухні у старостинських помешканнях «Багатська хата».

Святкове дійство продовжилося біля головної сцени свята, звідки лунали вітання від голови облдержадміністрації Вадима Лозового, міського голови Веліни Заяць, голови райдержадміністрації Олександра Бернашевського, голови районної ради Ольги Михальської та інших поважних гостей урочистого зібрання.

У День такого чудового свята Вадим Лозовий побажав Дунаєвецькій міській об`єднаній територіальній громаді стабільності та процвітання, а усім жителям  миру, міцного здоров’я, достатку,  злагоди, мирного неба.

Голова облдержадміністрації вручив Почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування та Дунаєвецької міської об`єднаної територіальної громади Дунаєвецькому міському голові Веліні Заяць та подяку начальнику Дунаєвецького управління ГУ ДФС у Хмельницькій області Наталії Баранюк.

Для усіх жителів ОТГ було підготовлено чимало цікавих сюрпризів та подарунків: майстер класи від майстрів автентичного декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, фотозони та тематичні інсталяції, святкова безпрограшна лотерея, розваги для дітей під назвою «Громада щасливих дітей», кінні показові виступи, подарунки для молодят, театралізоване святкове дійство «Світись, гори, моя підково!».

Для поціновувачів активного відпочинку було організовано та проведено безліч цікавих забав, серед яких спортивна естафета «Як козаки картоплю готували», грін-батл, фігурне катання на велосипедах, спортивне орієнтування на місцевості та багато іншого.

Розважала гостей свята захоплююча концертна програма за участю творчих колективів громади під назвою «Співи над Студеницею», які не залишили байдужими жодного учасника святкового дійства.

Також найбільшим подарунком на святі став феєричний виступ зіркового гостя Олександра Кварти, який підняв настрій учасникам та гостям свята.

Визначною подією свята став зафіксований рекорд України за найтриваліше виконання весільної польки, яка лунала протягом шести годин та дарувала святковий настрій присутнім.

Також 30 вересня місто Дунаївці відзначило 615-ту річницю від дня заснування.

Звертаючись до жителів та гостей міста Дунаївці з вітальним словом виступили: радник голови обласної державної адміністрації Світлана Павлишина, Дунаєвецький міський голова Веліна Заяць, керівництво району та інші поважні гості.

Радник голови обласної державної адміністрації Світлана Павлишина передала найщиріші привітання, з нагоди свята, усім дунаївчанам від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового, а також вручила Почесну грамоту облдержадміністрації – начальнику фінансового управління Дунаєвецької міської ради Тетяні Абзаловій та подяку облдержадміністрації – депутату Дунаєвецької районної ради Руслану Жовніру.

Цей день був насичений різними заходами, які подарували чудовий настрій та не залишили байдужими учасників святкового дійства.

За матеріалами Дунаєвецької  райдержадміністрації