02.10.2018 — 11:31

Подільські лікарі взяли участь у ХІХ Національному конгресі кардіологів України

26-28 вересня у м. Києві проходив ХІХ Національний конгрес кардіологів України. Організували масштабний науковий захід Національна академія наук України, Національна академія медичних наук України, Міністерство охорони здоров’я, Всеукраїнська асоціація кардіологів України, ДУ «ННЦ «Інститут кардіології ім. акад. М. Д. Стражеска» НАМН України».

Делегацію від нашої області очолила начальник відділу лікувально-діагностичної допомоги населенню, головний терапевт Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Аліна Костенко.

Основну увагу на Конгресі приділили питанню формування персоніфікованого підходу до лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями на основі доказової медицини та поза її межами, питанням профілактичної кардіології та спадкоємності в роботі кардіологів і кардіохірургів та реформуванню в галузі кардіології.

У рамках Конгресу відбулися Спільне засідання аритмологів країн Східної та Центральної Європи, Спільне засідання Європейського товариства з атеросклерозу, Українського товариства з атеросклерозу та Польської ліпідної асоціації, Спільна сесія Всеукраїнської асоціації кардіологів України та Судинного дослідницького інституту легень (Великобританія).

З найновішими досягненнями сучасної науки учасники Конгресу мали змогу ознайомитись під час лекцій провідних вчених-кардіологів з Німеччини, Іспанії, Великобританії, Словаччини, Польщі, Білорусі та Литви.

Розбір складних клінічних випадків здійснили під час роботи в секції «Школа практикуючого лікаря» та «Клінічні аспекти невідкладних станів в кардіології».

Також під час Конгресу лікарі загальної практики-сімейної медицини прослухали курс лекцій «Кардіологія для сімейних лікарів» та курс «Базисні основи аритмології». Крім того, відбувся конкурс наукових робіт молодих вчених, а завершили Конгрес Генеральною асамблеєю Всеукраїнської асоціації кардіологів України.

Організатори ХІХ Національного конгресу кардіологів України впевнені, що він надав можливість для тісного наукового спілкування, професійного росту та соціальної взаємодії всіх учасників, а також стане поштовхом для подальшої плідної роботи лікарів на територіях.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.