04.10.2018 — 19:06

Освітяни Хмельниччини приймали вітання з нагоди професійного свята

Сьогодні в обласній філармонії відбулися обласні урочистості, приурочені до Дня працівника освіти. Педагоги області приймали вітання від представників обласної та міської влади, профспілок, громадськості.

З найкращими побажаннями до працівників освіти звернулася заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина. Звертаючись до присутніх, вона наголосила на важливості тих інновацій, якими сьогодні живе наше суспільство, адже 2018 рік став роком старту реформи початкової школи.

“Сьогодні вчителі вчаться працювати зовсім по-новому. У наше життя впевнено увійшли інформаційні технології, соціальні мережі. Педагог уже не уявляє свого уроку без мультимедійних пристроїв та програмного забезпечення, зазначила заступник голови облдержадміністрації. -Чому ми це робимо? Ми хочемо змінити наше майбутнє! Хочемо, щоб наш учень був самодостатнім, успішним, екологічно грамотним і критично мислив, був таким, як мріємо. Усі ці мрії ми намагаємося вкласти в своїх учнів. Наше майбутнє сьогодні у ваших руках.”

Посадовець подякувала освітянам за те, що так мудро і позитивно сприймають реформи, і готові виконувати завдання, які перед ними ставляться сьогодні: “Це дуже важливо, щоб ви виправдали очікування, що покладають на вас батьки та суспільство в цілому. Дякую вам за щоденну кропітку працю, за бажання зробити освіту якісною і доступною для кожної української дитини, цікавою і потрібною для молодого покоління!”

Світлана Андріївна зауважила, що зараз освіта дійсно починає відчувати потужну підтримку від держави. Для Хмельниччини виділено майже 53 млн. грн. з державного бюджету та залучено 10 млн. грн. співфінансування на проект “Нова українська школа”. Ще 24 млн. грн. – кошти з державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію та модернізацію 4-х навчальних закладів в рамках проекту. Все це дає можливість формувати компетентності дитини, які будуть потрібними їй для життя в ХХІ столітті. Запрацювали 26 інклюзивно-ресурсних центрів, адже особливу турботу та увагу маємо приділити дітям з особливими освітніми потребами.

На завершення  Світлана Павлишина виконала приємну місію та вручила кращим освітянам області відзнаки Хмельницької облдержадміністрації. Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового, за сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток освітянської галузі та з нагоди Дня працівника освіти нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком:

БРАСЛАВЕЦЬ Ірину Василівну керівника гуртка “Запальні ритми” державного навчального закладу “Вище професійне училище № 11 м. Хмельницький”

ЖОРНИЦЬКУ Тетяну Василівну директора Летичівського НВК №2 “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія”

СТАРЧЕНКО  Світлану Володимирівну начальника управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради

А також оголошено Подяку:

ГУДКОВІЙ Надії Петрівні вчителю біології навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів-гімназія, м. Шепетівка

КУЛЕШІ  Олександру Валерійовичу вчителю німецької мови Хмельницької спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням німецької мови з 1-го класу

ПЕНТІЙ Валентині Михайлівні вчителю фізики Вишнівчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чемеровецького району.