05.10.2018 — 11:43

Узгоджено порядок здійснення комплексних заходів щодо детінізації зайнятості та доходів населення

4 жовтня, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», в облдержадміністрації відбулося засідання секретаріату регіональної ради підприємців області з обговорення правових засад проведення контролюючими органами перевірок з питань дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства.

Участь у засіданні взяли представники управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління ДФС, Пенсійного фонду, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення міської ради, Хмельницького обласного центру зайнятості.

Присутні остаточно узгодили алгоритм спільних дій під час проведення спільних заходів контролю, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення, які заплановано розпочати 5 жовтня. Особливу увагу буде приділено роботодавцям найризикованіших сфер господарювання.

Обговорили перелік документів, які підлягають перевірці при здійсненні заходів державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та заходи впливу при виявленні порушень законодавства про працю та зайнятість.