08.10.2018 — 14:55

На Ізяславщині відкрилася виставка «ВОЇНИ: історія українського війська»

У рамках районних заходів із відзначення дня захисника України, 08 жовтня, в приміщенні Ізяславської районної державної адміністрації відбулося відкриття виставки «ВОЇНИ: історія українського війська». Проект «ВОЇНИ: історія українського війська» підготовлений Українським інститутом національної пам’яті  й має на меті ознайомити всіх небайдужих із традиціями українського війська. На виставці представлено 21 плакат який висвітлює період  Київської Русі, Гетьманщини, І світової війни,  української революції 1917-1921 років, національно-визвольного руху середини ХХ століття, сучасних Збройних Сил України. В основі проекту – знімки Анни Сенік. Автором проекту ре­конструкцій став і історик Микола Балабан.

Історія ж нашого війська сягає кореня­ми часів давньої Русі. Загони з українських земель високо цінувалися у військах Великого князівства Литовського й Речі Посполитої. Козацька піхота була чи не найкращою у Східній Європі. Та й у XX ст. українці явили чимало зразків мужності та воїнської вправності. Матеріали виставки яскраво ілюструють шлях, який пройшли збройні сили України від Русі до АТО. Основною ідеєю проведення виставки є прагнення відродити почуття по­ваги до славних перемог наших предків.

Стало символічним, що напередодні Дня захисника України слова «Слава Україні – Героям Слава!» стали  офіційним вітанням Збройних Сил України. Це гасло здавна підтримувало українців на шляху боротьби за незалежність і донині продовжує піднімати бойовий дух наших воїнів.

Виставка буде розгорнута до кінця жовтня поточного року.

 

За матеріалами Ізяславської РДА