09.10.2018 — 15:39

На Хмельниччині під час торгів ставка річної оренди землі зросла до 631,42% від нормативної грошової оцінки

На Хмельниччині у вересні 2018 року на земельних аукціонах, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області, інвестори придбали права оренди на 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Ділянки загальною площею 181,39 га розташовані на території Ізяславського, Хмельницького та Славутського районів Хмельниччини.

Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 94,45 га за межами населеного пункту Кунівської сільській ради Ізяславського району Хмельницької області. Під час торгів ставка річної оренди наділу зросла з 19,9 тис. грн до 1,57 млн гривень. Інвестор щорічно сплачуватиме до місцевого бюджету 631,42% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Також 26,1% від нормативної грошової оцінки землі буде сплачувати переможець торгів за земельну ділянку площею 13 га за межами населеного пункту Сахновецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області, що в грошовому еквіваленті становить 80,1 тис. гривень.

За підсумками аукціонів, проведених на Хмельниччині, розмір річної орендної плати за всі земельні ділянки збільшився з 310,55 тис. грн до 1,96 млн гривень. Кошти отримуватимуть бюджети місцевих громад Хмельницької області.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

З детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися у розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.