26.04.2016 — 17:41

Районні заходи до 30-річчя Чорнобильської катастрофи

IMG_0423В пам’ять про 30-ту річницю Чорнобильської катастрофи у Хмельницькій райдержадміністрації відбулись пам’ятні заходи, на які були запрошені ліквідатори аварії на ЧАЕС, постраждалі внаслідок катастрофи та їхні сім’ї.

Також участь в урочистостях взяли: керівництво району, голова районної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Віктор Люлькун та представники громадськості.

Очільник району Леся Коменда звернулась до присутніх: «Ціною власного здоров’я ви захистили нашу планету та подарували нащадкам можливість радіти ясному сонцю, розквітаючим квітам, теплим весняним дням. Ми низько схиляємо голови перед героями-чорнобильцями, які виконали свій обов’язок перед Батьківщиною та народом. Пишаємося вашою мужністю, патріотизмом, стійкістю, самозреченням в ім’я майбутнього. Усім, кого вже нема з нами – світла пам’ять. Усім, хто поряд з нами – здоров’я, миру і добра».

За мужність самовідданість, високий професіоналізм під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи нагороджено Почесними грамотами райдержадміністрації та цінними подарунками учасників ліквідації. Одноразову грошову допомогу вручили вдовам ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

За матеріалами Хмельницької РДА

DSC_0816Також 26 квітня в Білогір’ї було проведено захід пам’яті й покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В цей день біля пожежної частини в районному центрі зібралися керівники району: заступник голови районної державної адміністрації Віктор Гребенюк, голова районної ради Василь Мельник, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, представники духовенства району, жителі селища, учні-старшокласники Білогірського НВК.

Василь Васильович та Віктор Анатолійович нагородили пам’ятними знаками та грамотами ліквідаторів-жителів району.

За матеріалами Білогірської РДАDSC_0938