16.10.2018 — 18:25

У Летаві відзначили свято села   

Летава… Легендарне подільське село. Вже сама його назва викликає неповторні образи, навіяні картиною «Хліб» народної художниці Тетяни Нилівни Яблонської, як гімн хліборобській праці невмирущим хліборобським традиціям. Знана іменами фундатора місцевого господарства Давида Васильовича Бойка, Володимира Давидовича Ліщука, знана трудовими здобутками нинішнього покоління летавчан, які примножують славні хліборобські традиції своїх попередників.

13 жовтня у Летаві відбулося свято села. Привітати летавчан із цією подією завітали заступник голови  облдержадміністрації Світлана Павлишина, голова Чемеровецької райдержадміністрації Олег Батюк, заступник голови Чемеровецької районної ради Лариса Лук’янова. Розпочалися урочисті заходи перед сільським Будинком культури.

Керівник СВК «Летава», Герой України Михайло Шаповал розповів про становлення на різних етапах історії с.Летава та його сільськогосподарського кооперативу, а також згадав про відомі постаті, які невід’ємно пов’язані із цим мальовничим селом.

Вітаючи присутніх,  Світлана Павлишина зазначила, що слава про село Летава шириться просторами нашої області і всієї неньки – України. За її словами, досягнення у різних сферах господарювання ще раз доводить винятковість людей, які тут працюють, гарно відпочивають та  творчо розвиваються, відроджуючи традиції наших предків і примножуючи гордість і славу рідного краю. Яскравим прикладом можуть слугувати надбання у сільському господарстві, як минулих, так і теперішніх часів, у галузях спорту, освіти, мистецтва, культури тощо.

Також Світлана Андріївна виконала приємну місію і вручила Почесні грамоти обласної державної адміністрації. За сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у соціально-економічний розвиток Чемеровецького району і з нагоди свята села Летава ними були нагороджені голова правління сільськогосподарського виробничого кооперативу «Летава» Михайло Шаповал, голова Летавської сільської ради Володимир Бучківський та керівник народної аматорської хор-ланки Летавського СБК Людмила Підгорна.

Не оминули увагою учасників АТО, чорнобильців, багатодітні сім’ї, новостворені сім’ї, сім’ї, у яких народилися нещодавно діти, сім’ї, котрі відзначили срібне і золоте весілля, найстарших людей, наймолодших, іменинників, майстрів своєї справи, кіно,фото режисерів, дизайнерів подвір’я. Усіх їх було нагороджено грамотами та цінними подарунками.

Відзначено роботи дітей на кращий малюнок «Моє село – очима дітей». Удостоїлися нагород і учасники спортивних змагань.

Були також розміщені виставки народних майстринь – вишивки, роботи із бісеру.

У Будинку культури був проведений концерт за участі зразкового ансамблю «Гармошкарі» із Чернівецької області, колективу Летавського СБК та Івана Березовського.

Відвідувачі свята мали можливість ознайомитися та  придбати продукцію місцевих виробників. Дітлахів радували батути та солодощі. Не обійшлося без спортивних змагань, ігор, розваги.  Завершилося дійство святковою дискотекою.

    За інформацією Чемеровецької районної державної адміністрації