17.10.2018 — 09:00

На Хмельниччині відкрили пам’ятний знак патріотам України

16 жовтня голова адміністрації Вадим Лозовий взяв участь у відкритті пам’ятника патріотам, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Пам’ятний знак відкрили на території Хмельницького військового госпіталю.

Начальник військового шпиталю Сергій Мельник подякував усім, хто долучився до зведення цього меморіального знаку. Він розповів, що робилося усе злагоджено, адже у втіленні проекту взяли участь підприємці області, військовослужбовці військової частини А-2339 та волонтери.

Вітаючи військовослужбовців та волонтерів, Вадим Лозовий зазначив, що відкриття пам’ятника патріотам – важлива і знакова подія, адже це символ вдячності нашої подільської громади усім, в кого Україна в серці, для кого слова гімну: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» стали сенсом життя.

«Наші патріоти, сучасні герої  вражають світ своїми подвигами,  мужністю та стійкістю. Як зазначив Президент України Петро Порошенко: «Ми пишаємось нашими захисниками! Найміцніше “залізо” в українській армії – те, з якого зроблені українські воїни, вони  стримують російську армію, яка має бюджет у 10 разів більший за наш. Й обороняють  нас дуже  добре”, – відмітив Вадим Миколайович.

На завершення очільник області сказав: «Ми низько вклоняємось усім патріотам за жертовну  любов до рідної землі, дякуємо кожній українській матері за вірних Україні синів і дочок. Ніколи не забудемо наших героїв, тих, хто віддав найцінніше, життя, за волю і незалежність України, за те щоб жив український народ».

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих під час бойових дій на сході України та поклали  квіти до пам’ятного знаку.

Цей пам’ятний знак повинен вшановувати не тільки тих, хто загинув і колись боровся за незалежність і свободу нашої країни, а й тих, хто сьогодні розбудовує нашу країну, хто піднімає економіку держави, хто вчить наших дітей любити українську мову, хто зі зброєю в руках захищає Україну, хто зміцнює нашу духовність.

Слава Україні!