24.10.2018 — 08:35

Щодо участі у Програмі РРР’s in Ukraine

Інформуємо, що 31 жовтня, 7 та 14 листопада 2018 року Центр Муніципального Менеджменту (Хабітат) проводить семінари для управлінських команд райдержадміністрацій та міськвиконкомів в рамках осінньої сесії Програми державно-приватного партнерства в Україні (PPP’s in Ukraine) з розробки Концепції «Індустріального парку 2030».

Метою Програми PPP’s in Ukraine, яка реалізується в Україні Центром Муніципального Менеджменту (Хабітат) з 1998 року у рамках Програми ООН по населених пунктах (UN-Habitat) та Міжнародного Форуму «Україна-Хабітат» презентованого на 19-й Спеціальній сесії ООН є:

  1. Надання місцевим органам влади практичної допомоги у залученні інвестицій у розвиток територій за механізмом державно – приватного партнерства.
  2. Передінвестиційна підготовка (start-up PPP’s) управлінських команд місцевих органів влади, здатних ініціювати та забезпечувати спільно з приватними підприємствами (у т.ч. іноземними) реалізацію інвестиційних проектів на відповідній території за участю міжнародних фінансових організацій та приватних інвесторів.
  3. Формування груп управління проектами місцевих органів влади (державних партнерів) та набуття ними практичних навичок бізнес-планування та стратегічного планування за технологією UN­HABITAT з урахуванням Цілей розвитку Тисячоліття ООН.

З метою визначення реального обсягу інвестицій, необхідних для створення індустріального парку, пошуку приватних інвесторів і підприємств – потенційних учасників індустріального парку (у т.ч. іноземних) та термінів доопрацювання Концепції «Індустріального парку 2030» для голів райдержадміністрацій та міських голів – ініціаторів створення індустріального парку проводяться установчі консультативні семінари: «Державно-приватне партнерство, як інструмент залучення інвестицій для створення індустріального парку» (щотижнево, середа, м.Київ).

Концепція «Індустріального парку 2030» та План дій управлінської команди по її реалізації розробляється з урахуванням Конституції України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Земельного кодексу України, Податкового кодексу України, Митного кодексу України, Закону України «Про індустріальні парки», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про інвестиційну діяльність», Закону України «Про державно – приватне партнерство», інших законодавчих актів України, а також міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Інформаційно-консультаційну та тренінгову підтримку учасників Програм здійснює Центр Муніципального Менеджменту (Хабітат) – впроваджуюча агенція Проекту ПРООН «Зміцнення потенціалу місцевих органів влади, як фактор сталого розвитку України», відповідно до Меморандуму від 20 червня 2000 року №2000-5/А-ООН між Представництвом ООН в Україні та Центром Муніципального Менеджменту (Хабітат).

Аналогів передінвестиційної підготовки (start-up PPP’s) управлінських команд-учасників Програм державно-приватного партнерства в Україні немає.

У разі зацікавленості у осінній сесії Програми PPP’s in Ukraine просимо направити на e-mail: [email protected] відповідну заявку на участь голів райдержадміністрацій та міських голів в установчих консультативних семінарах.

Детальна інформація: Центр Муніципального Менеджменту (Хабітат) – доктор Затолокін Олександр Петрович – Координатор Програми PPP’s в Україні (тел. +38 050 506 16 31).