26.10.2018 — 17:23

Працівники ЦНАПів ділились досвідом та вивчали актуальні питання надання адміністративних послуг

Протягом 24-26 жовтня на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено навчання керівників та адміністраторів центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та об’єднаних територіальних громад за програмою тематичного короткострокового семінару “Актуальні питання надання адміністративних послуг”.

 

Метою семінару є оновлення знань із теоретичних та практичних засад реалізації державної політики з надання адміністративних послуг та розвитку мережі ЦНАПів, визначення механізмів зі спрощення процедур отримання послуг громадянами, безпека та захист персональної інформації громадян під час надання послуг.

До висвітлення та обговорення тематики заходу залучено представників департаментів економічного, промисловості та інфраструктури, соціального захисту населення облдержадміністрації, Головного територіального управління юстиції, Головного управління Держгеокадастру, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області, Хмельницької міської ради, Хмельницької філії державного підприємства Національні інформаційні системи”, науковців Хмельницького університету управління та права.

Теоретичний блок питань семінару це:

– реалізація державної політики щодо розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг в області;

– робота з відкритими даними, електронними кабінетами та електронними реєстрами;

– реалізація повноважень місцевими органами виконавчої влади та органами самоврядування з надання відомостей з державного земельного кадастру;

– Механізми психологічного захисту в сучасному інформаційному просторі;

 – актуальні питання державної реєстрації громадських формувань,

– оформлення дозвільних документів щодо самовільної забудови тощо.

Крім того, розкладом занять передбачено виїзні практичні заняття на базі Славутського та Полонського ЦНАПів.

Під час відвідування Славутського ЦНАПу презентовано вичерпну слайд-презентацію, завдяки якій учасники візиту отримали знання щодо організації робочого процесу Славутського ЦНАП, дізналися про механізми надання найбільш затребуваних адмінпослуг, співпрацю з іншими суб’єктами надання послуг, майбутні робочі плани та багато іншого.

Основну увагу було сконцентровано на послузі із виготовлення закордонних паспортів та ID-карток, а також роботі першого в Україні “мобільного ЦНАП”. Найбільшу зацікавленість учасники семінару виявили у питанні  співпраці із міграційною службою, процесу запису на здачу документів та видачу паспортів, оптимізації та складанні графіків маршрутів, кадрові та фінансові питання, а також співпраці із районною державною адміністрацією у питанні обслуговування мешканців району.

Завершилася зустріч оглядом приміщення ЦНАП, безпосереднім знайомством із робочим процесом, спілкуванням із його працівниками, під час якого учасники семінару перейняли чимало практичного досвіду, а також оглянули “мобільний ЦНАП”, отримали відповіді на поставлені запитання.

В продовження виїзного навчання слухачі семінару відвідали найбільш енергоефективний в Україні ЦНАП – центр надання адміністративних послуг Полонської міської ради, створеного за фінансової підтримки Програми“U-LEAD з Європою” Покращення якості надання адміністративних послуг для населення”, яка  є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України.

Свої зауваження та пропозиції щодо програм майбутніх семінарів та навчання учасники семінару мали можливість подати організаторам під час анкетування, яке провели після закінчення занять.

За результатами семінару керівники центрів отримали відповідні сертифікати про проходження навчання за програмою “Актуальні питання надання адміністративних послуг”.

 

За інформацією Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації