30.10.2018 — 15:50

В облдержадміністрації навчали фінансової стратегії розвитку громадської організації

29 жовтня в облдержадміністрації зусиллями двох структурних підрозділів – управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  і управління молоді та спорту у партнерстві з громадською організацією «Подільська правова ліга» організовано тренінг для представників інститутів громадянського суспільства на тему: «Фінансова стратегія розвитку громадської організації».

На початку заходу заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина привітала учасників та побажала успішного навчання, гарної співпраці, цікавих виступів та акцентувала увагу на важливості тематики заходу. «Фінансова стратегія розвитку громадської організації звучить потужно, тому якщо після тренінгу ви отримаєте нові ідеї, відповіді на запитання як збудувати фінансову стратегію, як зробити, щоб ваша організація була самодостатня, то можна вважати, що ми, як організатори заходу, свою роль виконали», – зазначила Світлана Андріївна.

Також учасників тренінгу привітав керівник громадської організації «Подільська правова ліга» Андрій Місяць, який наголосив, що  фінансова сталість будь – якого утворення, в тому числі громадської організації, це є запорука успіху діяльності.

«Кожен з нас має свій напрямок діяльності та своє бачення, але будь – яка діяльність вимагає фінансової підтримки, відтак кожна громадська організація має розуміти звідки вона має брати кошти на свою діяльність. Маю надію, що наші сьогоднішні тренери пояснять та навчать нас з вами ситуацій щодо фандрейзінгу і фінансової сталості», – додав Андрій Петрович.

Впродовж восьми годин чотири тренери – представниця Вінницької громадської організації «Інститут розвитку демократії та регіональних ініціатив» Юлія Кулакова, а також Хмельницькі тренери – Анастасія Площинська (ГО «Подільська правова ліга»),  Вадим Яцишен (ГО «Есперо») та Степан Кушнір (ГО «Хмельницький енергетичний кластер») навчали громадських активістів основам фандрейзінгу.

Зокрема, було акцентовано увагу на практичних аспектах підготовки громадськими організаціями проектів для участі в міжнародних конкурсах на отримання грантів, особливостях організації підприємницької діяльності організацій громадянського суспільства, співпраці організацій громадянського суспільства та бізнесу.

Серед учасників тренінгу – представники міської організації Українського товариства охорони природи, благодійної організації «Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас», профспілкових організацій Хмельницького національного університету та працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів, громадських організацій «Спілка економістів України», «Народна сила», «Асоціація автовласників Хмельниччини», «Федерація дебатів України» «Сучасна Україна», «Хмельницький молодіжний клуб розвитку», «Світанок», «Твоя країна», «Активна громада».

Для довідки: У вересні 2018 року Координаційною радою з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Хмельницькій облдержадміністрації ініційовано серію тренінгів в рамках реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки. 20 вересня відбувся перший  навчальний захід,  під час якого представники  активної громадськості навчились, як створити громадську організацію.