31.10.2018 — 11:55

Радимося, спілкуємося та навчаємося разом…

Відповідно до плану роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді на 2018 рік та з метою подальшого вдосконалення організації науково-дослідницької роботи учнів-членів регіональних наукових товариств районів, міст, об’єднаних територіальних громад, закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування 29 жовтня поточного року відділом науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено інформаційно-методичну нараду з відповідальними за роботу з обдарованою учнівською молоддю в районах, містах, об’єднаних територіальних громада, закладах загальної середньої освіти обласного підпорядкування на тему: “Організаційно-методичне забезпечення науково-дослідницької роботи учнів-членів регіональних наукових учнівських товариств районів Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України у 2018/2019 навчальному році”.

У нараді взяло участь 47 відповідальних за роботу з обдарованою учнівською молоддю з 6 міст обласного значення, 13 районів, 25 об’єднаних територіальних громад та 3 закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування.

Директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Гончарук Григорій Макарович, відкриваючи інформаційно-методичну нараду, у своєму виступі наголосив на важливості формування освітнього середовища навчально-дослідницької діяльності здобувачів освіти. А також на важливості створення необхідних умов для здійснення такої діяльності. Вагомим кроком у вирішенні цього питання є створення та функціонування наукових товариств учнів, як регіональних так і закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Гаєвська Марія Володимирівна, заступник директора з навчально-методичної роботи, керівник Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України зосередила увагу учасників наради на особливостях організаційного та методичного забезпечення науково-дослідницької діяльності учнів-членів МАН в системі роботи Хмельницького територіального відділення, розкрила роль інтеграції навчальної та науково-дослідницької діяльності слухачів нашого територіального відділення МАН для підтримки обдарованих дітей області та наголосила на важливості безперервної співпраці учня – учителя – науковця.

Підсумували рівень діяльності регіональних наукових учнівських товариств районів Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України станом на 30 вересня поточного року Лимарь Наталія Олексіївна, завідувач відділу науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук».

Наступним етапом роботи інформаційно-методичної наради стало ознайомлення із особливостями проведення міжнародної олімпіади креативності Destination Imaginatiom з якими присутніх ознайомила методист відділу науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Наумчук Інна Антоліївна. Учасникам також було представлено тренінг миттєвого виклику зазначеної олімпіади, у ході якого відповідальні за роботу з обдарованою учнівською молоддю зуміли продемонструвати навики роботи в команді, вміння активно сприймати навчальний матеріал та можливості його використання.

Учасниками інформаційно-методичної наради було відзначено високий організаційний та методичний рівень підготовки і проведення заходу, за змістовну програму, можливість отримати новий досвід, знання і враження. А також висловлено побажання, аби такі змістовні та емоційно-насичені заходи проводилися частіше, адже вони справді формують установку на творчий успіх- бути іншим.