27.04.2016 — 18:34

З робочим візитом до Волочиського району

IMG_7298Сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та голова обласної ради Михайло Загородний в рамках робочого візиту відвідали Волочиський район.

Спершу обласне керівництво, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, голови міст обласного значення разом з головою райдержадміністрації Володимиром Сергійчуком відвідали ВП «Волочиський машинобудівний завод» ПАТ «Мотор Січ», де ознайомилися зі станом виробництва пересувних автономних електростанцій та авіаційних двигунів, та із впровадженням енергозберігаючих технологій на підприємстві.

IMG_7249Завод спеціалізується на виготовленні кріпильних деталей авіаційних двигунів, технологічного оснащення та спецінструмента, складних типів штампів та прес-форм, пластмасової тари. Також завод випускає товари народного споживання: великий асортимент систем шумозаглушення для легкових автомобілів; мотоблоки із навісним устаткуванням; товари господарського призначення та садово-городній інвентар.

Після цього високопосадовці вирушили до Центральної районної лікарні та оглянули відділення лікарні і модульну котельню.

IMG_7330Станом на 01.04.2016 року ліжковий фонд Волочиської ЦРЛ складає 260 стаціонарних ліжок. В структуру ліжкового фонду входять 15 стаціонарних відділень, а саме: терапевтичне, кардіологічне, хірургічне чисте та гнійне, інфекційне доросле та дитяче відділення, травматологічне, хоспіс, гінекологічне, пологове та відділенння патології вагітних, неврологічне, ЛОР-очне, дитяче та відділення інтенсивної терапії та анестезіології.

В структуру ЦРЛ входить поліклінічне відділення, що розташоване в приміщенні новозбудованої поліклініки, яка була введена в експлуатацію в 2012 року.

IMG_7364Крім того, Василь Процюк та Михайло Загородний  разом з  народним депутатом України Сергієм Лабазюком відвідали районний меморіальний комплекс та поклали квіти до Меморіалу Слави і пам’ятного знаку Героям- ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

IMG_7383Наприкінці візиту гості з області оглянули посіви на полях ПП «Аграрна компанія 2004» та відвідали унікальний музей бойової слави періоду Великої Вітчизняної війни, який знаходиться під відкритим небом, у парковій рекреаційній зоні, на березі Волочиського міського озера, поруч із територією санаторію мінеральних вод «Райдуга».

IMG_7395На території музею, окрім експозиції в укріпленні, розташовано окоп та командирську землянку, стилізований прикордонний стовп, карту укріп району.

Виставка військової техніки просто неба представляє зразки артилерії, вантажних автомобілів, польової кухні Великої Вітчизняної війни та післявоєнного часу. Серед іншого тут можна побачити легендарну БМ-13 «Катюшу», дивізіонну гармату ЗІС-3, гвардійський міномет, танк Т-55 тощо.

Зал в адміністративному приміщенні містить експозицію  радянської та німецької зброї, військового одягу, бойових нагород, фронтових листів, фотографій Героїв Радянського Союзу-визволителів Волочищини та земляків.

І. Коханець