30.10.2018 — 16:20

Військова частина 3053 Національної гвардії України відзначила 26 – річницю

30 жовтня в/ч 3053 Національної гвардії України відзначила 26 – річницю з дня створення.

Історія військової частини розпочалася 31 жовтня 1992 року, коли на базі лінійного батальйону військової частини 3008 міста Вінниці у Хмельницькому була сформована військова частина 3053.

З 1999 року військова частина дислокується у м. Хмельницькому та структурно входить до Західного оперативно – територіального об’єднання Національної гвардії України. Виконує завдання щодо захисту територіальної цілісності держави, охорони громадського порядку в містах Хмельницькому і Кам’янці-Подільському та конвоювання засуджених під час судового процесу.

Привітати нацгвардійців з річницею завітали представники обласної та місцевої влади,  силових структур, військовослужбовці.

Так, вітання від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового зачитав начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Віталій Мартинюк: «Становлення і розбудова вашої військової частини мають свою історію, бойові традиції та досягнення, які тісно переплітаються із життям нашого краю та держави. Проте, головним підсумком службово-бойової діяльності частини є той факт, що в складних умовах сьогодення особовий склад зберіг високу ступінь боєздатності.

Можу з упевненістю сказати, що ваша військова частина – це сучасний військовий підрозділ, що здатен ефективно реагувати на безпекові виклики. Адже сьогодні в Національній гвардії служать справжні патріоти, які самовіддано, не шкодуючи здоров’я, а інколи і життя, захищають свою Батьківщину.

Мені приємно відзначити, що поряд з іншими військовими формуваннями, ви з честю виконуєте місію на сході України, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави, а також вносити вагомий вклад у боротьбу зі злочинністю на Хмельниччині та зміцнення законності у нашій державі. Висловлюю особливі слова вдячності тим військовослужбовцям, хто зустрічає цей день на передовій, на Сході України. Дякую кожному, за Вашу вірність Присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданості Українському народові”.

Кращим нацгвардійцям були вручені Почесні грамоти обласної державної адміністрації.