31.10.2018 — 16:40

Вадим Лозовий зустрівся з представниками православних конфесій

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий у форматі «круглого столу» зустрівся з представниками православних конфесій. Участь у заході також взяли керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та силових структур.

Розпочинаючи зустріч, голова адміністрації наголосив: «Не має значення, яку віру ми сповідуємо, і до якої конфесії ми себе відносимо. Усі ми маємо спільну мету – працювати на благо Хмельниччини та зробити усе від нас залежне, аби на нашій землі панували мир та злагода».

Вадим Миколайович зауважив, що побудова незалежної Православної Церкви в Україні – це процес добровільний, в якому беруть участь усі бажаючі, і в якому не місце насильству, залякуванням і провокаціям. Відтак, очільник області висловив сподівання, що українці, незалежно від приналежності до тієї чи іншої конфесії, знайдуть спільну мову.

В свою чергу, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній висловив подяку організаторам зустрічі та висловив побажання, аби заходи такого формату стали традиційними. Владика Антоній зазначив, що Хмельниччина є одним із тих регіонів, де між різними конфесіями вдалося налагодити конструктивний діалог.

Також Його Високопреосвященство висловив думку щодо створення обласної духовної ради, наголосивши при цьому, що ініціатива має виходити саме від духовенства. «Церква на сучасному етапі розвитку держави має велике значення, оскільки вона об’єднує всіх патріотично налаштованих християн у боротьбі із ворогами української державності», – додав Владика Антоній. Відтак, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський закликав об’єднатися у спільному прагненні до миру та благополуччя.

Впродовж зустрічі учасники також обговорили питання об’єднання православних християн та створення Єдиної Помісної Церкви.