02.11.2018 — 10:58

З робочим візитом на Ізяславщині побував голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий

01 листопада голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий побував із робочою поїздкою в Ізяславському районі.

Під час робочої поїздки очільник області відвідав Ізяславську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1. Тут він ознайомився із ходом виконання ремонтних робіт та робіт із термоізоляції будівель закладу освіти, які розпочались в травні – червні поточного року. Зокрема, посадовці оглянули відремонтоване приміщення, де займаються учні початкової ланки за  проектом Нова українська школа. Вадим Миколайович та Борис Олександрович зустрілися із директором школи Тетяною Вітрук, поспілкувалися  із вчителем-класоводом та вчителем-асистентом 1 класу, де організовано інклюзивне навчання. Також відбулося спілкування із педагогами, які працюють із учнями групи продовженого дня. Крім того керівники оглянули класні кімнати та новий санвузол корпусу для навчання учнів початкової школи.

Далі посадовці  проінспектували стан ведення робіт із утеплення приміщення спортивного залу (роботи наближаються до завершення) та роботи із утеплення основного корпусу Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Також вони оглянули  новий сучасний спортивний майданчик, який було запущено в експлуатацію у вересні поточного року напередодні  Дня фізичної культури та спорту.

В ході спілкування очільник області наголосив, що процес впровадження стандартів Нової української школи є незворотнім. «Процес пішов. Ми сьогодні закладаємо основу нової якості освіти. І від того, на скільки відповідально ми поставимося до виконання цього завдання, залежатиме подальший життєвий шлях молодого покоління. Завдання Нової української школи – виховати наших дітей всебічно розвинутими, цілісними особистостями готовими уже після закінчення навчання чітко обрати свій шлях у житті та впевнено йти до наміченої цілі. Ми зробимо все від нас залежне, щоб ця реформа дала саме той результат на який всі очікують», – наголосив Вадим Лозовий.

Цього ж дня Вадим Миколайович зустрівся із настоятелем Свято-Миколаївського храму Української Православної Церкви Київський патріархат митрофорний протоієреєм о. Володимиром Ковальчуком. Вони відвідали  приміщення тимчасового храму та побували на місці будівництва культової споруди.

На завершення робочої поїздки Вадим Лозовий та голова районної державної адміністрації Борис Яцков оглянули стан дороги через село Сахнівці. На даному відрізку дороги влітку проводились ремонтні роботи, але вже сьогодні дорога знаходиться в незадовільному стані, про що свідчать ями та вибоїни, а також руйнування дорожнього полотна.

«Тут не потрібен і експерт, щоб сказати, що ремонтні роботи на даному відрізку дороги були виконанні неякісно. Тому тих, хто допустив таке виконання робіт буде притягнуто до відповідальності згідно норм чинного законодавства», – сказав голова обласної державної адміністрації.