28.04.2016 — 11:05

Подоляни! Бережіть наші природні багатства!

ФОТО ЗВЕРНЕННЯ ДО ЖИТЕЛІВЗ початком весни кожен мешканець міста або селища мріє вибратися на природу. Свіже повітря, тепле сонце і молода трава – прекрасний привід не залишатися вдома. Особливо багато людей прямує до лісу на вихідні, а на Великодні та травневі свята кількість бажаючих відпочити на природі збільшується у кілька разів.

Втім, такі масові пікніки у паркових зонах, берегах річок, лісосмугах завдають чимало клопоту, адже після свят вони більше нагадують смітник, аніж місця для відпочинку. Небагато людей піклуються про те, щоб прибрати після себе. Як правило, найбільше страждають ті лісопаркові зони, які знаходяться біля житлових масивів.

Проте, сміття – не єдина проблема. Найбільшої шкоди завдають зеленим насадженням покинуті вогнища, які залишають відпочивальники. Більшість лісових пожеж трапляються саме через такі покинуті багаття та необережне поводження з вогнем.

Тому Департамент екології та природних ресурсів звертається подолян із настійливим проханням: відпочиваючи у лісі, розпалюйте вогонь лише у дозволених місцях, не забувайте правильно облаштовувати місце для багаття. Не ламайте кущів та гілок дерев. Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою, та засипте землею. Землю потрібно щільно притоптати. Органічні рештки закопайте у лісі, а використані пластикові пакети та пляшки, порожній скляний посуд заберіть із собою і викиньте у смітник.

Будьте бережливі у ставленні до природи і не забувайте про власну безпеку!
За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації