09.11.2018 — 15:29

Обрано нового президента учнівської ради області

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді та плану роботи Ради учнівського самоврядування ЗПО Хмельницької області 08 листопада у Вищому професійному училищі № 25 м. Хмельницького відбувся навчально-мотиваційний зліт лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти  області.

Зліт відбувався в одноденному форматі. На заході були присутні 23 лідери з кожного професійно-технічного навчального закладу. Лідерам необхідно було погодити та вирішити низку важливих питань для ефективного розвитку роботи Ради протягом 2018-2019 навчального року, презентувати власні агітаційні програми, узгодити спільний план дій та окреслити перспективи  на майбутнє.

Представила  гостям закладу роботу учнівства Кочаток Н.В., в.о. директора Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького. Присутні могли переконатись у креативності та безмежному творчому потенціалі молоді у закладі. До уваги присутніх була запропонована екскурсія творчими та виробничими майстернями навчального закладу.

Трубнікова Олеся, голова учнівського самоврядування Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького презентувала роботу загону самоврядування, високу ефективність волонтерського активу та докладно розповіла про шлях успіху друкованого видання закладу «25 +»,  що є багаторазовим лауреатом медійних конкурсів.

Сповнені ентузіазмом та жагою до вирішення нагальних питань, які постають в учнівських колективах, лідери розпочали роботу секції.  Задля формування конструктивного діалогу між учнями, подолання бар’єрів у спілкуванні та налагодженні ефективної співпраці у великій команді, вже вдруге було запроваджено об’єднання роботи секцій планування, агітації та виборів. Адже більшість лідерів учнівського самоврядування вперше бачили один одного, так як тільки нещодавно посіли пост президента в своєму навчальному закладі. З метою покращення роботи секції вперше було запрошено модератора Світлану Каритун, менеджера проектів та аналітика з громадської організації «Агенція сталого розвитку «АСТАР»», учасника громадської організації Хмельницький молодіжний клуб розвитку. Світлана Каритун модерувала роботу  учасників зльоту, де в ефективній формі спільно  працювали над командними завданнями, брали участь у тренінгах, обговореннях та дебатах.

Під час конструктивного діалогу, агітацій та дебатів на пост президента ХОРУС ЗПО висунуло свої кандидатури 5 претендентів. Серйозно та обдумано учнівство поставилось до обрання нового лідера. Заступником президента ХОРУС ЗПО стала Трубнікова Олеся, учениця Вищого професійного ліцею № 25 м. Хмельницького. Президентом Хмельницької обласної ради учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області, стала першокурсниця, учениця  Хмельницького професійного ліцею  – Марцінко Дарина, за яку віддали найбільшу кількість голосів.

 

Після виборів та плідної роботи, задля підсилення максимально активної роботи у молодих діячів, було проведено низку тренінгових занять. Для роботи з учнями було запрошено провідних фахівців – консультантів з Хмельницького обласного центру зайнятості, які провели тренінг з розвитку комунікативних навичок та презентували профорієнтаційну платформу «Моя професія: консультаційна мережа».

По завершенні зльоту лідери були запрошені на відкриття виставки, присвяченої річниці революції Гідності «Майдан, простір творчості». Представлення експозиції Київського музею «Героїв небесної сотні»,  відбулось в Хмельницькому обласному художньому музеї.

Поділившись досвідом та отримавши нові знання, учні заохотились  втілювати у роботу затверджений план роботи на 2018-2019 навчальний рік. Про свої здобутки та виконану роботу лідери розкажуть на наступному зльоті, який планується в червні, у форматі міні-табору, на проведення якого учні покладають великі сподівання.

Завідувач організаційно-масовим відділом ХДЦЕВУМ