28.04.2016 — 12:15

Школярі та юннати Хмельниччини – переможці фіналу Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл»

Учні на пасіціНещодавно Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України завершено підведення підсумків заключного туру заочного Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл», який проводився в закладах освіти України протягом минулого року.

Педагогічні колективи загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчально-виховних закладів Хмельниччини творчо підійшли до виконання завдань конкурсу та організації участі в ньому учнівської молоді, що підтверджує активізацію роботи з формування екологічної культури учнів, набуття ними навичок і досвіду розв’язання екологічних проблем.

У ході еколого-натуралістичного конкурсу учнівською молоддю краю закладались нові площі парків і лісопарків, алеї, захисні смуги та інші об’єкти зеленого будівництва.

Фото1Представлені в столиці конкурсні матеріали свідчили про оздоровлення довкілля, збереження існуючих насаджень та проведення благоустрою парків, скверів, садів руками юних природолюбів.

У шкільних розсадниках юні учасники заходу вирощували посадковий матеріал плодово-декоративних дерев, кущів, квітів, якими озеленювали та прикрашали території шкіл, вулиці, дитячі садочки, історичні та пам’ятні місця, передавали його іншим організаціям. Школярі і вихованці юннатівських гуртків вивчали сучасні напрями паркобудівництва, історію зеленого будівництва і садово-паркового мистецтва в світі та Україні. Результати вивчення відображені у рефератах, альбомах, таблицях.

Фото 4За успіхи у виконанні завдань конкурсу та здобуті призові місця нагороджено Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України учнів шкіл, дитячі колективи і окремих вихованців позашкільних навчальних закладів Хмельниччини за оздоровлення довкілля, збереження існуючих зелених насаджень, створення і благоустрій парків, лісопарків, скверів, бульварів та інших об’єктів зеленого будівництва.

За активну просвітницьку роботу з учнями по вивченню історії зеленого будівництва і садово-паркового мистецтва, благоустрою парків під час конкурсу «Парки – легені міст і сіл» відзначені Листом-подякою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України 6 педагогів області, під керівництвом яких учні  і вихованці гуртків підготували конкурсні матеріали, що здобули призові місця:

Організатори Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл» висловили вдячність дирекції Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, керівникам загальноосвітніх та позашкільних навчально-виховних закладів області за організацію та проведення серед учнівської молоді заходів конкурсу.

За матеріалами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді