09.11.2018 — 14:02

“Професійна майстерність педагога – запорука успіху дитини в гуртку”

Саме на таку тему, 08 листопада, відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків початкового технічного моделювання на базі Нетішинського Клубу «Юний технік».

Метою заходу було удосконалення педагогічної майстерності, розширення освітнього простору керівників гуртків та оволодіння ними сучасними методами і прийомами навчання.

В роботі семінару-практикуму взяли участь 19 керівників гуртків з 4 районів: Ізяславського, Хмельницького, Старокостянтинівського, Ярмолинецького, 6 міст: Кам’янець-Подільського, Нетішина, Славути, Старокостянтинова, Хмельницького, Шепетівки та 9 об’єднаних територіальних громад: Гуменецької сільської, Антонінської, Летичівської, Меджибізької, Новоушицької,Чемеровецької селищних, Городоцької, Дунаєвецької і Полонської міських.

Директор Клубу «Юний технік» Микола Заремський ознайомив присутніх із специфікою роботи закладу та основними критеріями успішної діяльності педагогів та дітей за допомогою відеопрезентації.

Традиційно Ганна Анатоліївна, методист Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, голова методичного об’єднання керівників гуртків початкового технічного моделювання провела  аналіз участі команд області в обласних та всеукраїнських масових заходах з початкового технічного моделювання і наголосила, що вихованці Клубу «Юний технік» вже два роки поспіль здобувають І місце на обласному конкурсі  учнів молодшого шкільного   віку  з початкового  технічного  моделювання.

Початкове технічне моделювання – це майстерня для втілення дитячих мрій та фантазій. Секретами успішного розвитку творчої особистості, засобами логічних ігор на заняттях гуртка початкового технічного моделювання ділилася Бєланова Любов, керівник гуртка-методист Нетішинського Клубу «Юний технік». З перших слів Любові Бєланової учасники семінару-практикуму непомітно полинули в незабутній світ дитинства, світ ігор та конкурсів. Учасники змагалися між собою у розгадуванні загадок, ребусів, складанні танграму, розв’язанні логічних задач та головоломок з сірників, виконанні цікавих завдань: «Збери слово», «Назви число по порядку» і т.д. З неймовірним запалом та завзяття учасники семінару-практикуму змагалися між собою.

У ході проведення заходу Любов Бєланова презентувала відеоролик «Родинний конкурс з початкового технічного моделювання», який розробила і започаткувала минулого року у своєму місті. Родзинкою конкурсу є те, що до складу команд входять вихованці з членами сім’ї чи родини. Також, Любов Бєланова  майстерно й цікаво провела майстер-клас «Виготовлення рухомої паперової іграшки».

Цікаві тренінгові вправи для об’єднання колективу провела Костецька Катерина Олександрівна, керівник гуртка «Юні відеооператори» Клубу «Юний технік» м. Нетішин.

Клуб «Юний технік» радо ділиться досвідом своєї роботи, адже його вихованці на чолі з талановитими керівниками гуртків займають призові місця не тільки на обласному рівні, а й мають перемоги  на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Завершився захід прогулянкою вулицями міста енергетиків, екскурсією до навчально-тренувального центру відокремленого підрозділу Хмельницької АЕС.

Осінній букет приємних емоцій, усмішок і радості отримали учасники семінару-практикуму, переконавшись, що у цьому закладі панує атмосфера творчості, взаєморозуміння і співпраці.

Висловлюємо особливу подяку організаторам обласного семінару-практикуму за змістовний та цікавий захід, за надану можливість поспілкуватися з колегами та збагатитися новими знаннями і розробками.